Πόσο κάνει…. 1 ευρώ; - OlaDeka

Πόσο κάνει…. 1 ευρώ;

Τις υποψίες κίνησαν δύο Κινέζοι τουρίστες όταν πλήρωσαν τη διαμονή τους σε γαλλικό ξενοδοχείο με κέρματα του ενός ευρώ.
Οι Κινέζοι πλήρωσαν το ποσό των 70 ευρώ με κέρματα του ενός ευρώ σε ξενοδοχείο του Μπανιολέ, στο ανατολικό Παρίσι. Την πρώτη ημέρα, ο ιδιοκτήτης δεν έδωσε σημασία, αλλά όταν αυτό επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, τότε αποφάσισε να ειδοποιήσει την Αστυνομία, καθώς φοβήθηκε ότι τα κέρματα ήταν πλαστά.

Η αστυνομία κατέφθασε και αφού έλεγξε τα νομίσματα διαπιστώθηκε ότι ήταν αυθεντικά. Στο δωμάτιό τους μάλιστα βρέθηκαν άλλα 3.700 κέρματα του ενός ευρώ.

Οι Κινέζοι τουρίστες ανακρίθηκαν και εξήγησαν ότι είχαν γνωριμίες σε κέντρο αποσυναρμολόγησης ευρωπαϊκών αυτοκινήτων στην πατρίδα τους. Έτσι, είχαν αγοράσει μαζικά από τον ιδιοκτήτη του κέντρου αποσυναρμολόγησης εκατοντάδες νομίσματα του ενός ευρώ και όχι ασφαλώς στις πραγματικές ισοτιμίες.

Όπως είπαν, τα χιλιάδες οχήματα που στέλνονται από την Ευρώπη στην Κίνα για αποσυναρμολόγηση, ελέγχονται προσεκτικά πριν μπουν στην τελική διαδικασία. Και ένα από τα συχνότερα ευρήματα των εργατών είναι τα κέρματα του ενός ευρώ.

Την επόμενη φορά λοιπόν που δεν θα δώσετε σημασία στο κέρμα του ενός ευρώ, σκεφτείτε: Μπορεί να σας στοιχίσει ένα ταξίδι στο Παρίσι!

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria