’’Πράσινο φως’’ για την υλοποίηση των έργων προστασίας της λίμνης, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ - OlaDeka

’’Πράσινο φως’’ για την υλοποίηση των έργων προστασίας της λίμνης, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ

’’Πράσινο φως’’ για την υλοποίηση των έργων προστασίας της λίμνης, προϋπολογισμού 10.000.000 ευρώ
Το δρόμο της υλοποίησης παίρνουν επιτέλους τα έργα για την εξυγίανση της λίμνης της Καστοριάς, κάτι που και επισήμως θα γίνει πράξη μετά τις 16 Δεκεμβρίου, οπότε θα επισκεφθεί την περιοχή μας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Σταύρος Καλαφάτης, προκειμένου να υπογράψει την

προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για την κατασκευή των δασοτεχνικών έργων που έχουν να κάνουν με την προστασία της λίμνης.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το έργο ορεινής υδρονομίας, που αφορά στην περιοχή της Βυσσινιάς με προϋπολογισμό 3.400.000 ευρώ, το οποίο εντάσσεται εντός του μηνός στο ΕΣΠΑ και θα δημοπρατηθεί το πρώτο δίμηνο του 2014, προκειμένου να ξεκινήσουν οι εργασίες του τον Απρίλιο, αλλά και το δασοτεχνικό έργο Ξηροποτάμου (Κορησός – Βασιλειάδα), το οποίο έχει – κυρίως – να κάνει με αναδασώσεις για τη συγκράτηση των φερτών υλών, αλλά και την κατασκευή μικροφραγμάτων. Η ένταξη και αυτού του έργου θα γίνει μέσα στο Δεκέμβριο και έχει αντίστοιχο προϋπολογισμό με το πρώτο.
Τα έργα αυτά ανήκουν στο υπουργείο Περιβάλλοντος και για το λόγο αυτό θα επισκεφθεί την περιοχή μας ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, προκειμένου να υπογραφεί η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του κ. Καλαφάτη και του κ. Δακή. Ουσιαστικά, με αυτά τα δύο έργα, αλλά και έχοντας δημοπρατήσει τη βελτίωση του θυροφράγματος του Γκιόλε, τη δημοπράτηση των τηλεμετρικών και την προμήθεια του πολυμηχανήματος διαχείρισης των καλαμώνων, θα μπορούμε να πούμε ότι προχωρούμε στο σύνολο των έργων που συζητούσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, σχετικά με την προστασία της λίμνης της Καστοριάς”, σημείωσε ο κ. Σαββόπουλος.
Τα έργα αυτά αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2014, με συνολικό προϋπολογισμό που αγγίζει τα 10.000.000 ευρώ.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria