H διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αύριο στην Καστοριά για συνάντηση με στελέχη και επιχειρηματίες - OlaDeka

H διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας αύριο στην Καστοριά για συνάντηση με στελέχη και επιχειρηματίες

Τη βαθειά του πεποίθηση ότι οι δυνάμεις, που θα θέσουν την οικονομία σε ισχυρή αναπτυξιακή τροχιά, αμβλύνοντας τις κοινωνικές συνέπειες της κρίσης και υποστηρίζοντας τη βιωσιμότητα της μακροχρόνιας δυναμικής του χρέους, ενυπάρχουν στην οικονομία, εξέφρασε ο

διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, στο πλαίσιο ομιλίας του σε δείπνο επιχειρηματιών στη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι η διοίκηση της ΕΤΕ συνεχίζει κύκλο περιοδειών ανά την Ελλάδα με συναντήσεις τόσο στελεχών όσο και επιχειρηματιών. Ήδη παρόμοιες συγκεντρώσεις έχουν γίνει στην Τρίπολη, τη Θεσσαλονίκη, σήμερα στη Λάρισα και αύριο Παρασκευή στην Καστοριά, ενώ έπεται και συνέχεια. Η συμμετοχή των επιχειρηματιών είναι μέχρι στιγμής θεαματική αφού παρευρίσκονται τουλάχιστον 400 άτομα στις συγκεντρώσεις.
Αναφορικά με την τράπεζα, ο κ. Τουρκολιάς τόνισε πως “η επιτυχής ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη ολοκλήρωση των τεστ κοπώσεως των ελληνικών τραπεζών και τις επικουρικές ενέργειες κεφαλαιακής ενίσχυσης, αναμένεται να επιτρέψουν στην Εθνική να διαδραματίσει πολύ πιο ενεργό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη, επουλώνοντας τα πλήγματα από την επιβεβλημένη αναδιάρθρωση δημοσίου χρέους, την ύφεση και τη φυγή καταθέσεων”.
Η Εθνική, συνέχισε ο κ. Τουρκολιάς, στοχεύει να ενισχύσει περαιτέρω την κεφαλαιακή της βάση, που σήμερα ο δείκτης Core Tier 1 είναι 9,2%. “Το επόμενο βήμα –και δικός μας στόχος- είναι η βελτίωση της ρευστότητας των τραπεζών να περάσει στην πραγματική οικονομία και, ιδιαίτερα, στους πιο παραγωγικούς και εξωστρεφείς της τομείς. Το οφείλουμε στους πελάτες και τους υγιείς και καινοτόμους παραγωγούς και επιχειρηματίες, τους οποίους πρέπει να στηρίξουμε πιο ενεργά τα επόμενα χρόνια”.
Παράλληλα, ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας τόνισε ότι η Εθνική Τράπεζα είναι η μόνη ελληνική τράπεζα, και χωρίς κομπασμό, πρωτοπόρος στην Ευρώπη, με δείκτη δανείων προς καταθέσεις σχεδόν 90%, όταν ο δείκτης αυτός σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι, κατά μέσο όρο, 120%. “Δηλαδή έχουμε, πέραν των άλλων, και δυνάμεις-κεφάλαια για δάνεια. Όσο και αν φαίνεται απλοϊκό, αναζητάμε εμείς επενδυτικά σχήματα και σχέδια, καινοτόμα, εξωστρεφούς προσανατολισμού για να τα στηρίξουμε. Είναι ο πλέον κατάλληλος χρόνος, η επιχειρηματική κοινότητα να λάβει τις απαιτούμενες πρωτοβουλίες και να δρέψει τους καρπούς της αυριανής επιτυχίας”, συμπλήρωσε.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria