ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ EUROPA NOSTRA - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ EUROPA NOSTRA

O Δήμος Καστοριάς είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι, η πρόταση – υποψηφιότητα που υπέβαλε μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού στην αρμόδια επιτροπή της Europa Nostra, αποτελεί πλέον, τη μοναδική επίσημη υποψηφιότητα της Ελλάδας, για το 2014, στον ετήσιο διαγωνισμό της  Europa Nostra.

Η Europa Nostra είναι μία ΜΚΟ πανευρωπαϊκής εμβέλειας που δραστηριοποιείται ως η φωνή της πολιτιστικής κληρονομιάς. Εκπροσωπεί περίπου 250 μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις σε περισσότερες από 50 ευρωπαϊκές χώρες, με συνολικό αριθμό μελών τουλάχιστον 5 εκατομμύρια άτομα. Υποστηρίζεται επίσης από περισσότερες από 150 δημόσιες υπηρεσίες και εταιρείες, καθώς και από πάνω από 1.500 ανεξάρτητα μέλη. Διαθέτει τεράστιο δίκτυο με επαγγελματίες και εθελοντές που εργάζονται για τη διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης για τη σημερινή γενιά και τις γενιές του μέλλοντος. Αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κινήματα πολιτών σε ευρωπαϊκό επίπεδο που αγωνίζεται για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς. 
Κάθε χρόνο η Europa Nostra με εταίρο την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων επιλέγει 7 ευρωπαϊκά μνημεία και τα εντάσσει στο δίκτυο τους, που έχει ως σκοπό τη διάσωση, προστασία και την ανάδειξη των μνημείων αυτών .
Ο Δήμος Καστοριάς, πιστεύοντας στον πολιτισμικό και αρχιτεκτονικό πλούτο της πόλης μας, στα σπουδαία χριστιανικά μνημεία και στα έργα τέχνης και πολιτισμού που διαθέτουμε, αλλά και στη συμβουλή, του τεράστιου αυτού πλούτου, στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας, αποφάσισε να ετοιμάσει φάκελο για υποβολή πρότασης. Τη συμμετοχή μας την είδαμε ως μία μοναδική ευκαιρία και φροντίσαμε, η πρότασή μας να είναι άρτια αλλά και καινοτόμα, γι’ αυτό – σε αντίθεση με άλλες προτάσεις του ενός μνημείου –  εντάξαμε τους παραδοσιακούς πυρήνες της πόλης, Απόζαρι και Ντολτσό.
Στην ομάδα αυτή συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, συνεργάτες και υπάλληλοι του Δήμου και τρείς εξαιρετικοί επιστήμονες και άνθρωποι που συνέβαλλαν τα μέγιστα στην ολοκλήρωση της σπουδαίας πρότασης και στην επιτυχία της υποψηφιότητάς μας.   

  Ο Δήμος Καστοριάς θα διοργανώσει εκδήλωση προς τιμήν των ανθρώπων αυτών, όπου και θα παρουσιαστεί και η πρόταση που μας χάρισε αυτή τη μεγάλη ευκαιρία η Καστοριά, ως μοναδική ελληνική περιοχή, να συμμετέχει σε αυτόν τον σπουδαία ευρωπαϊκό διαγωνισμό.     
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria