Χρωστάνε δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές και δημεύουν τα σπίτια των Ελλήνων - OlaDeka

Χρωστάνε δάνεια και ασφαλιστικές εισφορές και δημεύουν τα σπίτια των Ελλήνων

Την ίδια ώρα που η νεοταξίτικη κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ χρωστάει στις τράπεζες 252 εκατ. ευρώ μέσω της βάναυσης και υψηλής φορολόγησης εκποιεί την ιδιωτική περιουσία των πολιτών και την οδηγεί σε κατάσχεση, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να πληρώσουν τους ληστρικούς φόρους.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι για τραπεζικά χρέη η κυβέρνηση θα άρει την απαγόρευση πλειστηριασμών ακινήτων, αναρωτιέται μετά προς τι η διαφορετική αντιμετώπιση. Και τα δύο κόμματα χρωστάνε κυριολεκτικά “δανεικά και αγύριστα”

Από το 2000 μέχρι σήμερα τα κόμματα πήραν περί τα 700 εκατ. ευρώ από τους φορολογουμένους, δηλαδή επιχορήγηση από το κρατικό ταμείο.

ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. δανείστηκαν από τις τράπεζες με εγγύηση τη μελλοντική τους κρατική χρηματοδότηση, που βασίζεται στα ποσοστά τα οποία λαμβάνουν στις εκλογές!

Τα πράγματα βεβαίως άλλαξαν, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή τα δύο βασικά κόμματα της συγκυβέρνησης, να χρωστάνε στις τράπεζες σήμερα 252 εκατ. ευρώ και μέσω νέων δανείων προσπαθούν να καλύψουν τις μεγάλες «τρύπες» στους ισολογισμούς τους.

Πώς, όμως, καταφέρνουν να εξασφαλίζουν την αναχρηματοδότηση παλαιών δανείων με νέα;

Χρησιμοποιούν ως εγγύηση την κρατική χρηματοδότηση των επόμενων ετών, στηριζόμενοι όμως στα ποσοστά που είχαν στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις.

Αυτό μπορεί να δημιουργήσει τεράστια στρέβλωση εάν ένα κόμμα λάβει υψηλή χρηματοδότηση με βάση ένα υψηλό εκλογικό ποσοστό, που εξασφάλισε στο παρελθόν.

Το ενδεχόμενο το κόμμα αυτό να μην μπορέσει να εξυπηρετήσει το δανεισμό του είναι δεδομένο εάν το εκλογικό του ποσοστό υποχωρήσει σημαντικά. Κι αυτό γιατί έχει στην πλάτη του ένα τεράστιο τραπεζικό βάρος το οποίο δεν μπορεί να αποπληρώσει.

Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί με το ΠΑΣΟΚ που χρωστά γύρω στα 130 εκ. ευρώ ή καλύτερα είναι μάλλον απίθανο να μη συμβεί αφου το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται πλέον στο 5% και πιθανότατα να μην μπει και στην Βουλή αν συνεχίσει η κατάρρευσή του.

Το ίδιο κόμμα έχει αφήσει απλήρωτους τους εργαζομένους επί σειρά μηνών, ενώ αντίστοιχα προβλήματα έχουν Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ, που κατέφυγε μέχρι και σε απολύσεις στα κομματικά μέσα ενημέρωσης.

Αλλά και η Ν.Δ., που στις τελευταίες εκλογές κατέγραψε το μεγαλύτερο ποσοστό, δεν πάει πίσω. Εχει έσοδα 19,2 εκατ. ευρώ, δίνει για τόκους περί τα 10 εκατ. ευρώ και στο τέλος του 2011 εμφανίζεται να χρωστάει σε δάνεια 132 εκατ. ευρώ!

Σε παλαιότερη συνέντευξη του στο πρακτορείο reuters ο επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα οικονομικά αδιέξοδα των δύο κομμάτων αποδεικνύουν πως ο τρόπος της χρηματοδότησης τους ήταν λανθασμένος. «Είχε να κάνει με χάρες μεταξύ τους», σημειώνει, «με αποτέλεσμα τώρα να μην μπορούν να πληρώσουν και να δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος στον οποίο τα κόμματα εμφανίζονται εξαρτημένα από τις τράπεζες».

Σημειώνεται επισης ότι η Ελλάδα είναι μια από τις πιο γενναιόδωρες χώρες στις χρηματοδοτήσεις των κομμάτων!

Κάθε εγγεγραμμένη ψήφος φέρνει 6,5 ευρώ κρατικού χρήματος στα κομματικά ταμεία, ποσό που κατατάσσει τη χώρα στην 4η πιο γενναιόδωρη προς τα κόμματα της στην Ευρώπη, κάτω μόνο από Λουξεμβούργο, Κύπρο και Φιλανδία. Συγκριτικά με τη Γερμανία, η Ελλάδα δίνει το τριπλάσιο ποσό στα πολιτικά κόμματα. Ανά έγκυρη ψήφο, η Αθήνα ξοδεύει κατά μέσο όρο 9,4 ευρώ ενώ η Γερμανία 3,1!

Πέραν των δανείων όμως υπάρχουν και ασφαλιστικά χρέη. Από έγγραφο που απέστειλε στη Βουλή ο αρμόδιος υπουργός Γιάννης Βρούτσης όπως διαβάζουμε και στο logiosermis.net προκύπτει ότι από το Τοπικό Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Πλατεία Συντάγματος, το οποίο καλύπτει ασφαλιστικά τις έδρες των δύο μεγάλων κομμάτων, διενεργήθηκε τακτικός έλεγχος σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ και έως 28.6.2013, το μεν ΠΑΣΟΚ όφειλε κύριες εισφορές μαζί με πρόσθετα τέλη ποσό 109.415,40 ευρώ για τη μισθολογική περίοδο απασχόλησης από 1.2.2013 έως 30.4.2013.

Για την ίδια περίοδο το ποσό που όφειλε η Νέα Δημοκρατία ανήρχετο σε 256.061,49 ευρώ.

Με το έγγραφο γίνεται, επίσης, γνωστό ότι για το μεν ΠΑΣΟΚ οι προηγούμενες καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων 2012, εξοφλήθηκαν ολοσχερώς με γραμμάτιο είσπραξης ποσού 310.774,55 ευρώ την 17.5.2013.

Για τη ΝΔ οι προηγούμενες καθυστερούμενες ασφαλιστικές εισφορές μηνών Δεκεμβρίου 2012, Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου 2013, καθώς και το Δώρο Χριστουγέννων 2012, εξοφλήθηκαν με γραμμάτιο είσπραξης ποσού 506.246,82 ευρώ την 14.5.2013.

Ο υπουργός Εργασίας στο έγγραφό του προς τη Βουλή, αναφέρει ακόμη ότι «οι υπεύθυνοι διαχειριστές των δύο κομμάτων μπορούν να προβούν στην εκ νέου ρύθμιση ή εξόφληση των νέων προκυπτουσών οφειλών, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο 4152/2013 Πάγια Ρύθμιση των οφειλόμενων εισφορών στους φορείς κοινωνικής ασφάλισης και λοιπές διατάξεις».

Θυμίζουμε πως στην πρόσφατη εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών που εφαρμόζεται σε χιλιάδες (ίσως και εκατομμύρια) Έλληνες πολίτες, τονίζεται ότι όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές άνω των 5.000 € θεωρούνται ποινικό αδίκημα και με την πάροδο τεσσάρων μηνών από την καθυστέρηση καταβολής του χρέους το αδίκημα αυτό χαρακτηρίζεται διαρκές ποινικό αδίκημα και διώκεται με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Αντιστοίχως για χρέη προς το δημόσιο προβλέπονται:

Κατασχέσεις ακινήτων και αυτοκινήτων για όσους χρωστούν από 3.000 ευρώ και άνω
Ποινικές διώξεις για όλους όσους χρωστούν από 5.000 ευρώ και άνω
Να γίνονται κατασχέσεις με στόχο την άμεση είσπραξη της οφειλής και όχι απλώς μόνο για διακοπή της παραγραφής της παράβασης.
Αν ο οφειλέτης έχει πολλά ακίνητα, παραγγελία κατάσχεσης εκδίδεται σε βάρος ακινήτου ελεύθερου βαρών, του οποίου η αξία είναι μεν μεγαλύτερη της οφειλής.
Αναζήτηση συνεπυθύνων για την είσπραξη οφειλετών
Μπλοκάρισμα μεταβιβάσεων πειρουσιακών στοιχείων του οφειλέτη σε τρίτους (πχ γονείς προς παιδιά), εάν υποκρύπτεται δόλος
Παρέμβαση του δημοσίου σε πλειστηριασμούς που πρόλαβαν να διενεργήσουν τρίτοι για να εισπράξει δικό του μερίδιο.

Αυτά όμως προβλεπονται για τους απλούς πολίτες και όχι για τους κυβερνώντες, οι οποίοι στην κυριολεξία κάνουν ότι γουστάρουν! Ένας φτωχός βιοπαλαιστής θα έχανε το σπίτι του και θα πήγαινε και φυλακή.Ταυτόχρονα μέσω των ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν ότι εμείς οι πολίτες είμαστε οι “παράνομοι” και το κακόμοιρο πολιτικό μας σύστημα κάνει ότι μπορεί “με εμάς που έχει μπλέξει”
defencenet

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria