Επιστολή Μανώλη Χαστζησυμεωνίδη προς τον Αντώνη Σαμαρά - OlaDeka

Επιστολή Μανώλη Χαστζησυμεωνίδη προς τον Αντώνη Σαμαρά

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Αντώνη Σαμαρά και τουςΥπουργούς Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα, Εσωτερικών κ. Γιάννη Μιχελάκη, Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Αβανιτόπουλο, αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Μαυραγάνη, με θέμα την απαλλαγή από τον  φόρο κατανάλωσης

του πετρελαίου θέρμανσης των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, απέστειλε ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.

Παραθέτουμε το κείμενο της επιστολής:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Δήμαρχος
Τηλ.2467351101-02                                                              FAX.2467022451
Email:dimarxos@kastoriacity.gr                                           
 

Καστοριά,  29  Οκτωβρίου 2013
Αρ. Πρωτ.   41130
        ΠΡΟΣ:  Πρωθυπουργό της Ελλάδος

κ. Αντώνη Σαμαρά
                                        
      ΚΟΙΝ:   Βουλευτή Καστοριάς
κ. Αντωνίου Μαρία
Βουλευτή Καστοριάς
κ. Ευάγγελο Διαμαντόπουλο
Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας
κ. Γιώργο Δακή
Αντιπεριφερειάρχη
Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
κ. Σαββόπουλο Δημήτριο
Αντιπεριφερειάρχη
Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς
κ. Ταλίδη Φιλώτα
   
ΘΕΜΑ: Λειτουργικές Δαπάνες Σχολείων
Αξιότιμε Κύριε  Πρωθυπουργέ,
Εκφράζουμε την αγωνία και την απελπισία μας σχετικά με την λειτουργία των Σχολικών Μονάδων του Δήμου μας τον φετινό χειμώνα.
Όπως γνωρίζετε ο Νομός Καστοριάς βρίσκεται στην πιο παγωμένη γωνία της Ελλάδας (Δυτική Μακεδονία).
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν εδώ είναι οι δυσμενέστερες της Ελλάδος. Ο χειμώνας διαρκεί 7 μήνες το χρόνο (Οκτώβριος έως και Απρίλιος) με θερμοκρασίες που πολλές φορές υπερβαίνουν και τους -20 C.
Στον νέο Καλλικρατικό Δήμο μας που πλέον κατέχει το 70% του Νομού Καστοριάς λειτουργούν συνολικά 53 Σχολικές Μονάδες ( 35 Α΄ βάθμιας και  18 Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης) και την προηγούμενη σχολική περίοδο για την θέρμανση των παραπάνω σχολικών μονάδων απαιτήθηκαν τετρακόσιοι πενήντα (450) τόνοι πετρελαίου. Πιστεύουμε ότι η ίδια ποσότητα θα απατηθεί και εφέτος.
Με τιμή 1,35 € το λίτρο οι πιστώσεις που θα απαιτηθούν για την θέρμανση των Σχολείων θα ανέλθουν στις 600.000 €.
Η χρηματοδότηση που λαμβάνει ο Δήμος Καστοριάς συνολικά για τις λειτουργικές δαπάνες των Σχολικών Μονάδων του ανέρχεται ετησίως στο  ποσό των 350.000 €.
Σήμερα οι σχολικές επιτροπές Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας εκπαίδευσης δεν έχουν ούτε ένα ΕΥΡΩ στα ταμεία τους και έχουν υποχρεώσεις από την περασμένη περίοδο για την θέρμανση και τα λοιπά λειτουργικά τους έξοδα.
Αντιλαμβάνεσθε ότι με τα ανωτέρω δεδομένα είναι αδύνατη η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης και ως εκ τούτου θα υποχρεωθούμε να μην λειτουργήσουν τα σχολεία του Δήμου μας γιατί οι αίθουσες τους θα μετατραπούν σε ψυγεία.
Έχοντας υπόψη την κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύετε και ιδιαίτερα όσον αφορά την εκπαίδευση της νεολαίας μας, υποβάλλουμε το πιο κάτω αίτημα που θεωρούμε ότι και δίκαιο είναι αλλά και εφικτό να πραγματοποιηθεί δεδομένου ότι δεν θα επηρεάσει σημαντικά τον προϋπολογισμό του Κράτους.
1ο  Να μην επιβαρύνεται με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης το πετρέλαιο που προορίζεται για την θέρμανση των σχολικών μονάδων.
2ο  Εφόσον αυτό δεν είναι εφικτό, να προβλεφτεί επιστροφή στις Σχολικές Επιτροπές Α΄ βάθμιας και Β΄ βάθμιας Εκπαίδευσης ολόκληρου του ποσού του φόρου το οποίο επιβαρύνει το πετρέλαιο θέρμανσης τους.
Όλα τα παραπάνω για να μην βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να αναστείλουμε την λειτουργία των Σχολείων κατά τους χειμερινούς μήνες.
Με τιμή
   
Ο Δήμαρχος Καστοριάς
Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria