ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - OlaDeka

ΤΕΛΙΚΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Το οικονομικό επιτελείο «βλέπει» δημοσιονομικό κενό που θα αγγίξει τα 1,3 δισ. ευρώ το 2014 και θα πρέπει να καλυφθεί μόνο με διαρθρωτικά μέτρα. Αντίθετα το υψηλόβαθμο κλιμάκιο της τρόικας φέρεται να έχει «ρίξει» την εκτίμηση του από τα 2,9 δισ. ευρώ σε κάτω από 2 δισ. ευρώ. Το χρηματοδοτικό κενό όμως φέρνει και νέες επιβαρύνσεις για τους Έλληνες.

Σύμφωνα με την «Ελευθεροτυπία», ο τελικός λογαριασμός για το επόμενο έτος θα αγγίξει τα 2 δισ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι κάθε ελληνικό νοικοκυριό, θα επιβαρυνθεί με επιπλέον 483 ευρώ.

Όπως αναφέρει και το δημοσίευμα το υπουργείο Οικονομικών έχει ετοιμάσει λίστα μέτρων, προκειμένου να πείσει την Τρόικα και να κλείσει θετικά η αξιολόγηση.

Συγκεκριμένα αναμένεται να προτείνει:


Πάταξη της εισφοροδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής στα ασφαλιστικά ταμεία, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα αποφέρει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ
Βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και διοίκησης, που θα αποφέρει 381 εκατομμύρια ευρώ.
Αυστηρή εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο με όφελος 100 εκατομμύρια ευρώ
Επίσης, σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο φόρος για τον ενιαίο φόρο ακινήτων, θα φέρει στα ταμεία 2,6 δισ. ευρώ, δηλαδή 300 εκατομμύρια ευρώ λιγότερα από τον αρχικό στόχο.

Ο Στουρνάρας επιμένει: Εχουμε εξαντλήσει τα περιθώρια για την λήψη μέτρων λιτότητας

Σαφές μήνυμα ότι η Ελλάδα έχει εξαντλήσει τα περιθώρια για την λήψη μέτρων λιτότητας και η ελληνική πλευρά είναι πρόθυμη να εφαρμόσει μόνο διαρθρωτικά μέτρα αναμένεται να δώσει στην τρόικα ο υπουργός Οικονομικών.

Γιάννης Στουρνάρας, που αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των δανειστών αύριο Κυριακή, σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CNBC επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα οριζόντια μέτρα. «Δεν χρειάζονται νέα μέτρα λιτότητας. Είναι επικίνδυνα, πρέπει να αφήσουμε τους αυτόματους σταθεροποιητές να λειτουργήσουν. Είμαστε πρόθυμοι να λάβουμε διαρθρωτικά μέτρα με δημοσιονομικό αντίκτυπο, αλλά όχι μέτρα λιτότητας» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Πρέπει να είμαστε πλέον ιδιαίτερα προσεκτικοί τι είδους μέτρα εφαρμόζουμε για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού, εάν χρειαστεί τελικά να πάρουμε» υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών και συνέχισε: «Έχουμε προσχέδιο προϋπολογισμού με στόχους. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να λάβουμε τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα ώστε να καταστήσουμε αυτούς τους στόχους βιώσιμους και αξιόπιστους».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria