Τα πρώτα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ. από την προκήρυξη: Το βλέμμα σε Μαζιώτη και παλιούς γνωστούς - OlaDeka

Τα πρώτα συμπεράσματα της ΕΛ.ΑΣ. από την προκήρυξη: Το βλέμμα σε Μαζιώτη και παλιούς γνωστούς

Συναγερμός έχει σημάνει στα κλιμάκια της αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από την προκήρυξη για ανάληψη ευθύνης της διπλής δολοφονίας των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.

Η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Δυνάμεις» μπορεί να εμφανίζεται για πρώτη φορά, αλλά αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ήδη κάνουν λόγο για παλιούς γνώριμους που προέρχονται από το αντάρτικο πόλεων, αλλά και το «επιτελικό κέντρο» της εγχώριας ένοπλης δράσης.

Οπως αναφέρει το vima, τα επιτελεία χτενίζουν λέξη λέξη την προκήρυξη και βρίσκουν ήδη ομοιότητες με κάποια κείμενα του «Επαναστατικού Αγώνα», αλλά και της οργάνωσης «Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών» που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλάσνικοφ στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Αντιθέτως, το ενδεχόμενο μιας επανεμφάνισης της «Σέχτας Επαναστατών» απομακρύνεται καθώς υπάρχει χαώδεις διαφορά μεταξύ της 18σέλιδης προκήρυξης με τα μικρά και υβριστικά κείμενα της «Σέχτας».

Ετσι επιβεβαιώνονται οι υπόνοιες της ΕΛ.ΑΣ. πως πρόκειται για μια σύμπραξη ενόπλων ομάδων, όπως άλλωστε φανερώνει και το όνομά της, ενώ ήδη οι Αρχές ελέγχουν και την περιοχή που βρέθηκε η προκήρυξη για τυχόν δείγματα DNA ή κάποιο άλλο στοιχείο.

Σημεία στα οποία στέκεται η ΕΛ.ΑΣ. είναι οι απειλές που εκτοξεύονται κατά στελεχών της άκρας δεξιάς, η ονομαστική αναφορά στον βουλευτή Μίχο της Χρυσής Αυγής, αλλά και στο γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αναφορά στο επιχειρησιακό σχέδιο της ομάδας κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε προκήρυξη.

Ενδιαφέρον, ακόμη, προξενεί και η καλά καταγεγραμμένη δράση της Χρυσής Αυγής με επιθέσεις κατά μεταναστών και όχι μόνο, αλλά και η αν αναφορά για σχέση του Ηλία Παναγιώταρου με τον πρώην καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη για την οποία υπάρχουν λίγες σχετικές ειδήσεις και αναρτήσεις στο διαδίκτυο.

Οσον αφορά στα πρόσωπα οι υποψίες των Αρχών στρέφονται για ακόμη μια φορά προς τον καταζητούμενο Νίκο Μαζιώτη καθώς παρουσιάζονται ομοιότητες με κείμενα τόσο του Επαναστατικού Αγώνα όσο και με εκείνο που είχε αναρτηθεί στο Διαδίκτυο πριν από μερικούς μήνες και έφερε την υπογραφή του

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria