ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ - OlaDeka

ΟΜΙΛΙΑ ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Την Τετάρτη 20 Νοεμβρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων της περιϕερειακής
ενότητας Κοζάνης ο Δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης πραγματοποίησε ομιλία στα πλαίσια της συζήτησης με θέμα, τη διαϕάνεια στην Τοπική Αυτοδιοίκησης.

Την εκδήλωση διοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών και η Γενική Γραμματεία Διαϕάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπ. Δικαιοσύνης σε συνεργασία με την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δ. Μακεδονίας και την Περιϕέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς αϕού προσδιόρισε τον όρο διαϕάνεια και τη χαρακτήρισε ως: «μία αδιαμϕισβήτητη αρετή της ευρωπαϊκής δημοκρατίας και ζητούμενο για κάθε κράτος, οργανισμό, επιχείρηση και κοινωνία», ανέλυσε την τεράστια αξία της και συνέδεσε την έλλειψή της με την οικονομική αλλά και την πολιτισμική ϕθοράς της Ελλάδας.

Ο κ. Χατζησυμεωνίδης  ανέϕερε ότι: «η διαϕάνεια σε όλους τους τομείς της δημόσιας ζωής είναι το ζητούμενο και το προαπαιτούμενο για να βγούμε από το τέλμα και να τελειώνουμε με παθογένειες του παρελθόντος» και τόνισε στη συνέχεια ότι: «είναι αδιανόητο να υπάρχουν εξαιρέσεις, έτσι και στην Τ.Α., πρέπει να προχωρήσουν όλα όσα διασϕαλίζουν τη διαϕάνεια».

Κλείνοντας την ομιλία του, συνεχάρη τους διοργανωτές και ειδικά τη Γενική Γραμματεία Διαϕάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τον Γενικό της Γραμματέα κ. Γιώργο Σούρλα για τον σκληρό και επίπονο αγώνα που δίνουν  για τη διαϕάνεια.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria