Οι μητέρες της Καστοριάς έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό

Αρχική » Διάφορα » Οι μητέρες της Καστοριάς έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό

Οι μητέρες της Καστοριάς έστειλαν ηχηρό μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό
Ο δημόσιος θηλασμός  δεν είναι ταμπού
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας διοργάνωσε τον 4ο Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις

της Ελλάδας.

Το παρόν έδωσε για πρώτη φόρα και η Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Kαστοριάς. Μητέρες μαζί με τις οικογένειες τους, έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για τον δημόσιο θηλασμό, που όχι απλώς δεν πρέπει να είναι ταμπού, αλλά κάτι εντελώς φυσιολογικό, απελευθερωμένο από οποιοδήποτε φραγμό.
Στόχοι της εκδήλωσης ήταν η απενοχοποίηση του δημόσιου θηλασμού, η εξοικείωση του κόσμου με την εικόνα της θηλάζουσας μητέρας και η κατάλληλη ενημέρωση για το πώς μπορεί να επιτευχθεί ο μητρικός θηλασμός.
Οι στόχοι επιτεύχθηκαν, καθώς η “καρδιά” του μητρικού θηλασμού χτύπησε ταυτόχρονα σε 39 πόλεις της χώρας. Στην Καστοριά, απέναντι από το καφέ-ΔΩΔΩΝΗ, διπλα στην λιμνη μας, 6 θηλάζουσες μητέρες ενώθηκαν με τις υπόλοιπες μητέρες, σε κάθε γωνιά της χώρας, και συνολικά θήλασαν ταυτόχρονα 1570 μητέρες-μέλη του πανελλήνιου δικτύου.
Η δράση του Πανελλαδικού Ταυτόχρονου Θηλασμού θα συμπεριληφθεί στις δράσεις της Παγκόσμιας Συμμαχίας για Δράσεις στον Θηλασμό (WABA). Σε αυτήν την τόσο δύσκολη περίοδο που υφίσταται η χώρα μας, οι εθελοντικές δράσεις αποτελούν φωτεινό οδηγό και δυναμώνουν τη ζωή μας.
* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης
Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Καστοριάς:
Βίκυ Βέργου, Αγνή Μελλίδου, Βάσω Τζώρτζη

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια