“Ούτε στιγμή δεν δίστασα”: Ο ανθυπαστυνόμος που συνέλαβε τους δραπέτες των Αλβανικών φυλακών – - OlaDeka

“Ούτε στιγμή δεν δίστασα”: Ο ανθυπαστυνόμος που συνέλαβε τους δραπέτες των Αλβανικών φυλακών –

Καρέ-καρέ περιέγραψε τη στιγμή της σύλληψης ενός από τους δραπέτες των Αλβανικών φυλακών στο Γράμμο ο ανθυπαστυνόμος από την Καστοριά .
«Ούτε στιγμή δεν δίστασα να ενεργήσω με τον τρόπο που ενήργησα. Το επάγγελμά μας έχει ρίσκα. Ο επαγγελματισμός και η εκπαίδευσή μας εξασφαλίζουν τα καλύτερα αποτελέσματα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο

ανθυπαστυνόμος.

Ο ανθυπαστυνόμος μαζί με τους συναδέλφους του έστησαν ενέδρα στους τρεις αλλοδαπούς δραπέτες, κάτω από συνθήκες παγετού που επικρατούσαν στην ορεινή περιοχή του Γράμμου.
«Όταν τους εντοπίσαμε δεν γνωρίζαμε ότι επρόκειτο για τους τρεις δραπέτες, αλλά ούτε αντιληφθήκαμε τον βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ) που είχαν πάνω τους. Οι δύο από τους τρεις είχαν επιμελώς κρυμμένα τα όπλα τους μέσα στα μπουφάν», τόνισε ο αστυνομικός, για να προσθέσει πως οι Αλβανοί αιφνιδιάστηκαν από την παρουσία των αστυνομικών, αρνήθηκαν όμως να παραδοθούν, σημαδεύοντας με τα όπλα τούς αστυνομικούς, χωρίς όμως να προλάβουν να πυροβολήσουν, αφού η αντίδραση των τελευταίων ήταν άμεση. Δύο από τους κακοποιούς τράπηκαν σε φυγή ενώ ο τρίτος ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.
«Έστρεψε το όπλο εναντίον μου. Όταν αντέδρασα τού έπεσε το όπλο. Κατάφερε με ψυχραιμία να το σηκώσει, αλλά τη στιγμή που πήγε να το στρέψει πάλι πάνω μου, το έδιωξα με μία κίνηση του ποδιού μου», με συνέπεια να χιμήξει πάνω του και να τον ακινητοποιήσει.
Τότε μόνο ο αστυνομικός της δίωξης ναρκωτικών Καστοριάς, που λόγω του αντικειμένου της υπηρεσίας του γνωρίζει τα περάσματα της ελληνοαλβανικής μεθορίου, ενημερώθηκε ότι επρόκειτο για έναν από τους τρεις Αλβανούς δραπέτες των φυλακών Ντρένοβα, που καταζητούνταν τα τελευταία 24ωρα.
Λίγες ώρες αργότερα, ως γνωστόν ακολούθησαν οι συλλήψεις των άλλων δύο συμπατριωτών του στην ίδια περιοχή.
«Ήταν ρίσκο, αλλά έχουμε την κατάλληλη εκπαίδευση να ανταπεξέλθουμε σε τέτοιες στιγμές», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι ενήργησε με ψυχραιμία, πράττοντας το καθήκον του.
attikipress.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria