ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΛΕΒΗΤΑ -ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ - OlaDeka

ΚΑΣΤΟΡΙΑ-ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ: ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΛΕΒΗΤΑ -ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ: ΑΠΟΦΥΓΑΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΚΡΗΞΗ

Φωτιά σε λέβητα νεόδμητης οικοδομής στην λεωφόρο γουναράδων δίπλα στο ΚΕΚ πολύτροπον ξέσπασε πριν από λίγη ώρα (στις πέντε περίπου το απόγευμα) και ευτυχώς η αντίδραση των ενοίκων αλλά και η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας ήταν έγκαιρη
και καταλυτική.

Όπως μας ανέφερε ο αξιωματικός της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μονωτικό υλικό που περιέβαλε εξάρτημα του λέβητα, υπερθερμάνθηκε με αποτέλεσμα να επέλθει ανάφλεξη.

Το ευτύχημα είναι ότι η κατάσβεση ήταν άμεση και έτσι απευφεύχθη ενδεχόμενο με απρόβλεπτες και πολύ επικίνδυνες συνέπειες αφού δίπλα στον λέβητα βρίσκονται τα μεγάλα ντεπόζιτα-δεξαμενές πετρελαίου, γεμάτες με δεκάδες τόνους πετρελαίου για τις ανάγκες θέρμανσης των ενοίκων.

«Φαντάζεστε τι θα γινόταν αν η φωτιά επεκτείνονταν στα ντεπόζιτα ε?» Ήταν η τελευταία φράση του πυροσβέστη αξιωματικού που έκανε όλους να ανατριχιάσουν στην σκέψη και μόνο μιας τέτοιας δυσμενούς εξέλιξης που θα μπορούσε να επιφέρει εφιαλτικά σενάρια δεδομένου του ότι εκτός των άλλων η πρόσβαση στο υπόγειο λεβητοστάσιο της οικοδομής σε τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν αδύνατη. Τέλος καλό όλα καλά με δίδαγμα: Προσέχετε την κατάσταση όλων των τμημάτων του λέβητα σας και ρίξτε καμιά ματιά για τη σωστή συντήρηση και λειτουργία.

Τέλος καλό, όλα καλά και τα πυροσβεστικά οχήματα στο δρόμο της επιστροφής για τη βάση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria