Καστοριά: Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Σερβίας Σίνιτσα Πάβιτς (φωτογραφίες) - OlaDeka

Καστοριά: Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Σερβίας Σίνιτσα Πάβιτς (φωτογραφίες)

Καστοριά: Επίσκεψη του γενικού πρόξενου της Σερβίας Σίνιτσα Πάβιτς (φωτογραφίες)
Προχθες (Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013) έγιναν δεκτοί από τον Δήμαρχο Καστοριάς Μανώλη Χατζησυμεωνίδη ο Γενικός Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη κ. Σίνιτσα Πάβιτς (Sinisa Pavic) και η πρόξενος της Σερβίας κα. Σάσα Κολούντζια (Sasa T. Kolundzija). Παρουσία των Αντιδημάρχων Καστοριάς, του Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Καστοριάς Γιάννη Κορεντζίδη και του πολιτευτή Χρήστου

Κοβατσιάδη, συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης εμπορικών και επιχειρηματικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων της Καστοριάς και της Σερβίας.

Ο Δήμαρχος Καστοριάς ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τα υψηλής ποιότητας τοπικά αγροτικά προϊόντα  (μήλα, φασόλια κ.λπ.), τα προϊόντα γουνοποιίας και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας όσο αφορά τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον τουρισμό. Συζητήθηκαν οι δυνατότητες πολιτιστικών συνεργασιών με φιλοξενία εκθέσεων και εκδηλώσεων στην Καστοριά και η δημιουργία ελληνοσερβικού «φόρουμ» που θα συμβάλλει στην προώθηση εμπορικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών.
Συνεργάτες του Δημάρχου Καστοριάς συνόδευσαν τον Γενικό Πρόξενο και την Πρόξενο της Σερβίας στην ΕΔΗΚΑ  και στη ΓΕΟΚ όπου συναντήθηκαν με παράγοντες και στελέχη των επιχειρήσεων. Η επίσκεψη των Προξένων της Σερβίας εντάσσεται στη γενικότερη πολιτική εξωστρέφειας του Δήμου Καστοριάς με στόχο την προώθηση τοπικών προϊόντων σε αγορές του εξωτερικού και την ανάπτυξη επιχειρηματικών, πολιτιστικών και τουριστικών  συνεργασιών.
Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Καστοριάς
 Μανώλη Χατζησυμεωνίδη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria