Καστοριά-ΝΔ: Νέα Δομή - OlaDeka

Καστοριά-ΝΔ: Νέα Δομή

Περίοδος εκλογών για τη Νέα Δημοκρατία. Και για την αποφυγή οποιασδήποτε παρεξήγησης, οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως αναφερόμαστε στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη των νέων τοπικών και περιφερειακών της Οργανώσεων. Αρχής γινομένης από το προσεχές Σάββατο, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εισέρχεται σε μία περίοδο συνεχών εκλογικών διαδικασιών που θα ολοκληρωθούν σε περίπου ένα μήνα

από τώρα, στα μέσα Δεκεμβρίου.

Ο πρώτος σταθμός είναι η εκλογή των νέων Προέδρων των Δημοτικών Τοπικών Οργανώσεων και των αιρετών μελών των Δημοτικών Τοπικών Επιτροπών. Όπως προαναφέρθηκε, το Σάββατο 16 Νοεμβρίου θα λάβουν χώρα οι εκλογές για τις Οργανώσεις της Καστοριάς, του Άργους Ορεστικού και του Νεστορίου. Θα ακολουθήσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου η εκλογή των Υπευθύνων Θεματικών Τομέων Δράσης. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την πρώτη του επόμενου μηνός, θα πραγματοποιηθεί η ανάδειξη των νέων Προέδρων των Νομαρχιακών Οργανώσεων. Με τελικό σταθμό τη διαμόρφωση της σύνθεσης των κατά τόπους Νομαρχιακών Διοικουσών Επιτροπών και των αντίστοιχων Περιφερειακών.
Με αφορμή την καινούργια οργανωτική διάρθρωση μπορούν να επισημανθούν ορισμένα σημεία. Καταρχήν η θετική πρωτοβουλία για τον περιορισμό των τοπικών Οργανώσεων. Οι περισσότερες εξ αυτών είχαν καταλήξει σε οργανώσεις σφραγίδα, χωρίς ουσιαστικό ρόλο και με ανύπαρκτη σχεδόν δράση. Συνεπώς καλώς καταργούνται, μειώνοντας έτσι την κομματική γραφειοκρατία και προσαρμόζοντας τη δομή στα δεδομένα του Καλλικράτη, όπως φαίνεται και στην πρόβλεψη για όργανα στο επίπεδο της Περιφέρειας. Αναγκαία και χρήσιμη απόφαση που πέραν των άλλων, ενισχύει και την απαραίτητη καλλιέργεια περιφερειακής συνείδησης ακόμη και στη λειτουργία των κομμάτων. Αρκεί να μην αποτελέσουν γράμμα κενό όπως η περίπτωση του Περιφερειακού Συμβουλίου της προηγούμενης δομής.
Ποικίλες σκέψεις δημιουργούν και συγκεκριμένες αλλαγές που έχουν υιοθετηθεί. Βασική εξ αυτών η εκλογή του νέου Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης από συγκεκριμένο κι από πριν καθορισμένο εκλεκτορικό σώμα και όχι από το σύνολο των μελών της Οργάνωσης όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Ήδη διατυπώνεται κριτικός λόγος, δεδομένης της θετικής υποδοχής που είχε επιφυλαχθεί στην άμεση εκλογή από τα μέλη όπως είχε αποδειχθεί και με τη μεγάλη τους συμμετοχή στην προηγούμενη εκλογική διαδικασία του 2010. Ιδιαίτερα όταν η εκλογή από το σύνολο των μελών προβλέπεται ακόμη και για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος. Επιπλέον, ο νέος θεσμός των Υπευθύνων Θεματικών Τομέων Δράσης μπορεί να μοιάζει ενδιαφέρων και να δημιουργεί προσδοκίες, αλλά θα φανεί στην πράξη αν θα παράγει ουσιαστικό έργο ή αν θα καταλήξει να μοιάζει με τους καταργηθέντες πλέον Κύκλους Πολιτικής Δράσης και τους Συντονιστές τους. Όπως στην πράξη θα κριθεί συνολικά η νέα εσωκομματική δομή και λειτουργία του συγκεκριμένου κόμματος, καθώς και όλων των υπολοίπων.
Χρήστος Κοσμάς
ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria