Νέες καταγγελίες από τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού για τις ’’ελληνοποιήσεις’’ φασολιών - OlaDeka

Νέες καταγγελίες από τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού για τις ’’ελληνοποιήσεις’’ φασολιών

Νέες καταγγελίες από τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού για τις ’’ελληνοποιήσεις’’ φασολιών
Τα …πυρά πολλών τοπικών φορέων συγκέντρωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθανάσιος Τσαυτάρης, αφού, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Καστοριά, πολύ μικρή αναφορά έγινε για το …μάρμαρο, που, στην προκειμένη περίπτωση, είναι οι αδιάθετες ποσότητες των φασολιών που παραμένουν απούλητες, λόγω της ζήτησής

τους σε πολύ χαμηλές τιμές από τους εμπόρους, οι οποίες, μάλιστα, είναι, σε πολλές περιπτώσεις κάτω του κόστους παραγωγής τους. Και αυτό, την ίδια στιγμή που τα «βαφτισμένα» ως καστοριανά φασόλια, τα οποία ελληνοποιούνται μέσα από …περίεργα μονοπάτια, μοσχοπουλιούνται στα σούπερ μάρκετ στην τιμή των 5 ευρώ το κιλό!!!

Αυτή η αδιάφορη στάση του υπουργού …εξαγρίωσε τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού, Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου, ο οποίος, άλλωστε, είχε ήδη κάνει καταγγελίες περί εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων μέσα από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου καθυστερείται η διαδικασία της τροποποίησης του καταστατικού για την πλήρη λειτουργία της Αγκρόκα, έτσι ώστε, μέσω της μεθόδου της ιχνηλασιμότητας, να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό το φαινόμενο των Ελληνοποιήσεων, με την αίτηση να έχει κατατεθεί, μάλιστα, πριν από δυόμισι χρόνια. Η καθυστέρηση αυτή, ωστόσο, σύμφωνα με τον δήμαρχο, οφείλεται στο αίτημα ομάδας παραγωγών που ζητά την απελευθέρωση της πιστοποίησης των φασολιών, γεγονός, που για τον ίδιο, θα επιφέρει ακόμη περισσότερα προβλήματα στον κλάδο, δίνοντας την ευκαιρία για ακόμη περισσότερες …ελληνοποιήσεις.
Συναντήσεις «φαντάσματα» επικαλέστηκε ο υπουργός!!!
Για αυτό το θέμα, μάλιστα, ο δήμαρχος συναντήθηκε με τον κ. Τσαυτάρη την περασμένη εβδομάδα στην Καστοριά, ο οποίος, ωστόσο, θέλησε να δείξει – στα λόγια – ότι έχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για το θέμα των φασολιών, έχοντας, μάλιστα, συναντηθεί στο πρόσφατο παρελθόν, όπως είπε κοιτώντας …κατάφατσα τον κ. Κεπαπτσόγλου, με τον δήμαρχο Άργους Ορεστικού, αλλά και τον πρόεδρο της Αγκρόκα!!! Ο κ. Κεπαπτσόγλου προσπάθησε να του εξηγήσει ότι ο δήμαρχος Άργους Ορεστικού και ο πρόεδρος της Αγκρόκα είναι ένα και το αυτό πρόσωπο και, μάλιστα, κάθεται απέναντί του, ενώ η συνάντηση που επικαλέστηκε ο υπουργός δεν έγινε ποτέ. Ωστόσο, ο κ. Τσαυτάρης θέλησε να δεχθεί το γεγονός, απαντώντας στον δήμαρχο: «Δεν ξέρω εγώ;»!!
Για γέλια και για κλάματα, λοιπόν, η συμπεριφορά του υπουργού, ο οποίος, ως προς την ουσία, δεν έδωσε καμία απάντηση για τα φαινόμενα των παράνομων ελληνοποιήσεων, με αποτέλεσμα να προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις του δημάρχου, που, για άλλη μία, φορά προχώρησε σε καταγγελίες για τη μη ορθή λειτουργία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δημιουργεί, με τον …δικό του τρόπο, προσκόμματα στην λειτουργία της εταιρίας.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria