Κίνδυνος τα άνετα παπούτσια - OlaDeka

Κίνδυνος τα άνετα παπούτσια

Πολλές φορές προτιμάμε παπούτσια τα οποία τα αισθανόμαστε άνετα στο πόδι μας αλλά μπορεί ακόμη και αυτά να κρύβουν κίνδυνους για την υγειά μας.

Ίσως τελικά τα πολλά από τα παπούτσια που φοράμε και θεωρούμε άνετα, να είναι εξαιρετικά επιζήμια για την υγεία μας, σύμφωνα με μία νέα έρευνα που πραγματοποίησαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Duke.

Στη μελέτη συμμετείχαν άτομα που έπασχαν από οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο και διαπιστώθηκε ότι το περπάτημα με τσόκαρα και «ειδικά» παπούτσια, προκαλούσε μεγαλύτερο πρόβλημα, σε σχέση με το περπάτημα με σαγιονάρες ή χωρίς παπούτσια.

Όπως εξηγούν οι ερευνητές, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το να αγοράζουμε ακριβά και εξειδικευμένα παπούτσια, ίσως είναι ανθυγιεινό για τις αρθρώσεις του ποδιού που βρίσκονται πάνω από τον αστράγαλο, για τα άτομα με αρθρίτιδα.

Συγκεκριμένα, τα παπούτσια αυτά είναι δυνατόν να αλλάξουν τον βηματισμό των ατόμων αυτών, με αποτέλεσμα να προκαλείται έντονος πόνος.

Συνήθως τα ορθοπεδικά παπούτσια προσφέρουν απορρόφηση των κραδασμών με μαξιλαράκια κάτω από τα πέλματα, καθώς και υποστήριξη της καμάρας του ποδιού, ωστόσο για τα άτομα με αρθρίτιδα, ίσως αποδειχθούν επιζήμια.

Οι ειδικοί υπενθυμίζουν ότι ο πόνος στα πόδια δεν πρέπει να θεωρείται μεμονωμένο πρόβλημα, καθώς μπορεί να επηρεάσει επίσης την πλάτη, ακόμη και να προκαλέσει πονοκεφάλους.

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα το 24% των ενηλίκων έχει πόνους στα πόδια, που, μάλιστα, αυξάνονται όσο μεγαλώνουν.

onmed.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria