ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ - OlaDeka

ΔΗΜΟΣ ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ ΠΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ: ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Νεστορίου με ομόφωνη απόφαση που ελήφθη την Πέμπτη14 Νοεμβρίου2013 καταγγέλλει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας καθώς και την πολιτική και φυσική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της Ελληνικής Αστυνομίας για τη

συνεχιζόμενη αδιαφορία του απέναντι στο σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα χωριά του δήμου Νεστορίου που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εξαιτίας της προκλητικής και ανεξέλεγκτης πλέον λαθραίας εισόδου κακοποιών στοιχείων από τη γείτονα χώρα στον τόπο μας, που οδηγεί στα εξής αποτελέσματα:

Λαθροϋλοτομία χιλιάδων στρεμμάτων παρθένου δάσους εντός του ελληνικού εδάφους, δηλαδή καταστροφή και απαξίωση του εθνικού και φυσικού μας πλούτου με παράνομο τρόπο από πολίτες ξένης χώρας.
Κλοπή και διαρρήξεις σε σπίτια και εκκλησίες των οικισμών του δήμου 
εντεινόμενη ανασφάλεια των κατοίκων των ακριτικών οικισμών που βλέπουν την περιουσία τους να εξαφανίζεται συνεχώς και επαναλαμβανόμενα και τη ζωή τους να κινδυνεύει καθημερινά.
Η αδιαφορία της πολιτείας για την περιοχή μας συνίσταται στο γεγονός ότι τα σύνορα εξακολουθούν να είναι αφύλακτα παρά τις υποσχέσεις και τις μεγαλοστομίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ενώ η αποτελεσματικότητα της συνοριοφυλακής και της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε χαμηλό επίπεδο με ελάχιστες ουσιαστικές επιτυχίες.
Διαπιστώνουμε για ακόμα μια φορά την ανακολουθία λόγων και έργων από τα συναρμόδια υπουργεία καθόσον στη σύσκεψη των φορέων της Π.Ε. Καστοριάς στο ΥΠΕΘΑ, ενώ δόθηκε η υπόσχεση της ενίσχυσης της ταξιαρχίας με 80 επιπλέον οπλίτες, για να στελεχωθούν και να λειτουργήσουν τα τρία φυλάκια που βρίσκονται στη συνοριακή γραμμή του δήμου Καστοριάς, δεν έγινε ποτέ. Αντίθετα υποβαθμίστηκε η ταξιαρχία σε σύνταγμα και μειώθηκε ακόμα περισσότερο η δύναμή της.
Καλούμε λοιπόν τις ηγεσίες των δύο υπουργείων να υλοποιήσουν τις υποσχέσεις τους και να πάψουν να μας εμπαίζουν. Τους καλούμε να φυλάξουν επιτέλους τα σύνορα, να σταματήσουν την παράνομη είσοδο πολιτών της γείτονας χώρας, να προασπίσουν τον εθνικό μας πλούτο, να σταματήσουν οριστικά τις διαρρήξεις των ελληνικών σπιτιών από εισαγόμενους διαρρήκτες και τέλος να συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των δημοτών προτού θρηνήσουμε θύματα και οδηγήσουμε τον κόσμο στη φυγή προς τις πόλεις και στο οριστικό άδειασμα της συνοριακής γραμμής από Έλληνες πολίτες.
Εάν και αυτή τη φορά δεν αλλάξει κάτι, εάν το ελληνικό κράτος δεν δείξει τώρα το πραγματικό του ενδιαφέρον για τους ακρίτες κατοίκους του δήμου μας και δεν αυξήσει την αποτελεσματικότητα στις ενέργειες του, τότε επιφυλασσόμαστε για δυναμικότερους τρόπους αντίδρασης.

θα αναλάβουμε μόνοι μας τη φύλαξη των οικισμών, την προστασία της ζωής μας και της περιουσίας μας υποκαθιστώντας έτσι το αδιάφορο και αναποτελεσματικό κράτος.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria