Κολυμβητήριο και νέο κλειστό γυμναστήριο στην Καστοριά; Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής

Αρχική » Διάφορα » Κολυμβητήριο και νέο κλειστό γυμναστήριο στην Καστοριά; Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής

Κολυμβητήριο και νέο κλειστό γυμναστήριο στην Καστοριά; Σήμερα η κρίσιμη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του «Πρωινού Λόγου»

Την κατασκευή ενός νέου, ανοιχτού κολυμβητηρίου, ολυμπιακών διαστάσεων (δηλαδή πισίνας 50 μέτρων) στην Κοζάνη προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης και των αρμόδιων Υπουργείων, μέσω ΣΔΙΤ, δηλαδή με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού

τομέα! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του ο «Πρωινός Λόγος», σήμερα, Τετάρτη, έχει προγραμματιστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της διυπουργικής Επιτροπής, στη διάρκεια της οποίας θα αποφασιστούν και ποια από τα προτεινόμενα έργα θα λάβουν έγκριση.

Μεταξύ αυτών είναι και το ανοιχτό κολυμβητήριο στην Κοζάνη, αλλά και κολυμβητήριο και νέο κλειστό γυμναστήριο στην Καστοριά!
Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Πρωινό Λόγο» ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κοζάνης Ευάγγελος Καραπάτσιος, υπάρχει αισιοδοξία για έγκριση του σημαντικού αυτού έργου, το οποίο αποτελεί χρόνιο αίτημα της περιοχής και ειδικά των κολυμβητικών σωματείων, ενώ η σχετική πρόταση έχει κατατεθεί πριν από τέσσερις μήνες από το Δήμο Κοζάνης. Ως πιθανότερη τοποθεσία για την κατασκευή του κολυμβητηρίου φαίνεται η ΖΕΠ.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως εφόσον η κατασκευή του κολυμβητηρίου περιλαμβάνεται στη σχετική αιτιολογική έκθεση, πιθανότατα αυτό θα λάβει και τη σχετική έγκριση, όπως εκτίμησε και ο κ. Καραπάτσιος, συνιστώντας, ωστόσο, προς όλους να είναι επιφυλακτικοί. Και αυτό διότι ναι μεν μπορεί να εγκριθεί το εν λόγω έργο, ωστόσο, εφόσον η μελέτη και η κατασκευή του θα γίνουν μέσω ΣΔΙΤ, θα πρέπει να βρεθούν και οι ιδιώτες.
Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, ο Ιδιωτικός Φορέας Σύμπραξης θα αναλάβει τη  μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή και συντήρηση προκειμένου οι υποδομές να είναι πλήρως διαθέσιμες προς λειτουργία από τους οικείους Δήμους.
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια