ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΩΜΚΟΣ:Πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ - OlaDeka

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΩΜΚΟΣ:Πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων της ΑΣΟΕΕ

Ο κος Σιώμκος εξελέγη ως πρώτος Κοσμήτορας της Σχολής Διοίκησης επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ)


Μετά την ολοκλήρωση της προβλεπόμενης διαδικασίας, o Καθηγητής κ. Γιώργος Σιώμκος εξελέγη Πρώτος Κοσμήτορας της νεοσύστατης Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του -ιστορικότερου και σημαντικότερου- οικονομικού πανεπιστημίου της χώρας, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ). Η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΣΔΕ) του ΟΠΑ αποτελεί τη μεγαλύτερη Σχολή του (4 από τα 8 συνολικά τμήματα) συμπεριλαμβάνοντας τα Τμήματα Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων, Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής, και Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας. Στα ανωτέρω τμήματα φοιτούν περίπου 10.000 προπτυχιακοί, 1.200 μεταπτυχιακοί φοιτητές, και 140 υποψήφιοι διδάκτορες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η ΣΔΕ περιλαμβάνει τα πιο δημοφιλή Τμήματα στις επιλογές των υποψηφίων φοιτητών του 5ου επιστημονικού πεδίου των Πανελληνίων Εξετάσεων, καθώς 3 από τα 4 Τμήματα της ΣΔΕ βρίσκονται στις 4 πρώτες θέσεις των Βάσεων Εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Επιπροσθέτως, τα 18 από τα συνολικά 28 Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ανήκουν στη ΣΔΕ. Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών αποτελεί το πρωτοπόρο ακαδημαϊκό ίδρυμα της χώρας, απολαμβάνοντας βραβεία αριστείας και εκπαίδευσης διεθνώς αναγνωρισμένα. 

Ο θεσμός του Κοσμήτορα, σύμφωνα με τους πρόσφατους νόμους για τα ΑΕΙ, διαθέτει τις πλέον σημαντικές στρατηγικές και διοικητικές αρμοδιότητες στον εκπαιδευτικό σχεδιασμό του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Η Κοσμητεία της ΣΔΕ, της οποίας πρώτη ιστορικά κεφαλή αποτελεί ο Καστοριανός Γιώργος Σιώμκος, αριθμεί στα 4 Τμήματά της συνολικά περίπου 100 μέλη ΔΕΠ και 20 μέλη ΕΤΕΠ, ΕΕΔΙΠ, επιστημονικούς συνεργάτες και βοηθούς. Τέλος, να αναφερθεί ότι ο κ. Σιώμκος είναι επίσης τα τελευταία χρόνια Διευθυντής ενός από τα πιο επιτυχημένα και δημοφιλή Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του ΠΜΣ στη Διοίκηση Υπηρεσιών (Master in Services Management). 

Θερμά συγχαρητήρια στον συμπατριώτη μας κο Γιώργο Σιώμκο και ευχή μας είναι να τον καμαρώσουμε και σε υψηλότερους θώκους. Ως Καστοριανοί αισθανόμαστε περηφάνια και ιδιαίτερη ευχαρίστηση καθώς στο πρόσωπο του κου Σιώμκου τιμάται και η πατρίδα του, η Καστοριά.ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria