ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ – Πολίτες καταγγέλλουν τους γείτονες τους για ρύπανση - OlaDeka

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ – Πολίτες καταγγέλλουν τους γείτονες τους για ρύπανση

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΡΟΥΦΙΑΝΙΛΙΚΙ – Πολίτες καταγγέλλουν τους γείτονες τους για ρύπανση

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας την ειδική τηλεφωνική γραμμή της Περιφέρειας που λειτουργεί εδώ και ένα μήνα για να δέχεται καταγγελίες σχετικές με την ….

καύση αντικειμένων που ρυπαίνουν το περιβάλλον! Τα τηλέφωνα δεν σταματούν να χτυπούν και καθημερινά δεκάδες πολίτες ενημερώνουν τους υπαλλήλους της πρωτότυπης… άμεσης δράσης κατά της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, ώστε η αρμόδια Διεύθυνση Περιβάλλοντος να κάνει τους απαιτούμενους ελέγχους εκπομπών ρύπων.

«Δεχόμαστε κατά μέσο όρο 40, ίσως και 50 τηλεφωνήματα κάθε μέρα. Μας καλούν από όλους τους νομούς της περιφέρειας για να μας πουν ότι σε κάποια περιοχή μυρίζει έντονα, προφανώς από την καύση ακατάλληλων υλικών» περιγράφουν υπάλληλοι της Περιφέρειας.

Πολίτες έχουν γίνει «καταδότες» της ρύπανσης και καρφώνουν ακόμη και τους γείτονές τους, αν αντιληφθούν ότι ρίχνουν στο τζάκι τους από βαμμένα ή βερνικωμένα ξύλα μέχρι πλαστικά, υφάσματα, σκουπίδια, λάστιχα ή άλλα ακατάλληλα υλικά που ρυπαίνουν το περιβάλλον. Οι καταγγελίες περιλαμβάνουν και τους Ρομά στη δυτική Θεσσαλονίκη, που καίνε καλώδια για να πάρουν τον χαλκό προκαλώντας ρύπανση.

«Υπάρχουν σοβαρές περιπτώσεις που κλήθηκε η Πυροσβεστική να σβήσει τη φωτιά» συμπληρώνουν οι υπάλληλοι της Περιφέρειας. Από το κέντρο της Θεσσαλονίκης «πρωταθλητές» είναι οι ένοικοι μονοκατοικιών γύρω από το νοσοκομείο «Αγιος Δημήτριος», για τους οποίους πολύ συχνά γίνονται καταγγελίες.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria