Ξεκινά το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων συμμετέχει και η Ι.Μ.Καστοριάς - OlaDeka

Ξεκινά το Πρόγραμμα Απασχόλησης Ανέργων συμμετέχει και η Ι.Μ.Καστοριάς

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας ανακοινώνεται ότι η τοπική μας Εκκλησία συμμετέχει στο Πρόγραμμα Προώθησης της Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα μετά από Δημόσια Πρόσκληση του ΟΑΕΔ, στο οποίο επωφελούμενοι φορείς είναι και οι Ιερές Μητροπόλεις. Σύμφωνα με αυτήν, την οποία παρακαλούμε να αναζητήσετε στο

διαδίκτυο (diavgeia.gov.gr) και να μελετήσετε επισταμένως :

  • Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι, εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΟΑΕΔ, μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη 20 Νοεμβρίου και τη 12η μεσημβρινή.
  • Τα κριτήρια επιλογής των ωφελούμενων είναι α) το χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, β) το χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας του/της συζύγου αυτών, γ) το ετήσιο εισόδημα (ατομικό ή οικογενειακό), δ) η ηλικία και ε) ο αριθμός των ανήλικων τέκνων.
  • Το σύστημα επιλογής βασίζεται στη μοριοδότηση των παραπάνω κριτηρίων με αντικειμενικό και διαφανή τρόπο, με τη χρήση μηχανογραφικού λογισμικού του ΟΑΕΔ, και υπόκειται στον έλεγχο του ΑΣΕΠ.
  • Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των ανέργων, ο ΟΑΕΔ θα χορηγήσει στους ωφελούμενους παραπεμπτικό σημείωμα προς τον επωφελούμενο φορέα (Ιερά Μητρόπολη), στο οποίο θα αναγράφεται ρητά ότι η πρόσληψη γίνεται στο πλαίσιο της πράξης «ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ».
  • Η Ιερά Μητρόπολη υποχρεούται να προσλάβει τους ωφελούμενους εντός 15 ημερών, αφού προηγουμένως πραγματοποιήσει έλεγχο των δικαιολογητικών (πτυχίων κλπ) για την κάλυψη της κάθε θέσεως.
  • Για την καταβολή των αμοιβών και των ασφαλιστικών εισφορών, η Ιερά Μητρόπολη θα αποστέλλει κάθε μήνα στον ΟΑΕΔ κατάσταση των ωφελούμενων. Ο ΟΑΕΔ θα πιστώνει τους λογαριασμούς του φορέα (Ι. Μητρόπολη) με το ποσό των ασφαλιστικών εισφορών, προκειμένου να καταβληθούν οι ασφαλιστικές και εργοδοτικές εισφορές. Το ποσό της αμοιβής θα καταβάλλεται στους ωφελούμενους από τον ΟΑΕΔ.
  • Με τη λήξη του πενταμήνου λήγει αυτοδίκαια η εργασιακή σχέση ανάμεσα στον ωφελούμενο και την Ιερά Μητρόπολη (δεν απαιτείται καταγγελία της σύμβασης εργασίας), ενώ η Ι. Μητρόπολη δεν έχει καμία υποχρέωση έναντι του ωφελούμενου. 
http://www.imkastorias.gr/

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria