Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ - OlaDeka

Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ

Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013 14:57
Ομόφωνα αθώος ο Κώστας Βαξεβάνης για τη λίστα Λαγκάρντ
Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης για τη δημοσίευση της λίστας Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει την ενοχή του καθώς όπως ανέφερε στην αγόρευσή του τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό «HOT DOC» είναι προσωπικά δεδομένα, μόνο και μόνο διότι αναγράφεται το επάγγελμά τους αν και δεν υπάρχουν αριθμοί και ποσά.

Ο Βασίλης Καπερνάρος, ένας εκ των συνηγόρων του Κώστα Βαξεβάνη, χαρακτήρισε αδόκιμη την πρόταση του εισαγγελέα, ισχυριζόμενος πως είναι «άοπλος επιχειρημάτων».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του περιοδικού “HOT DOC” υποστήριξε στην απολογία του ότι η υπόθεση της λίστας είναι μια τεράστια συγκάλυψη.

«Δεν θεωρώ ότι η σχέση του πολίτη με την τράπεζα είναι προσωπικό δεδομένο» και συμπλήρωσε «η υπόθεση της λίστας είναι μια τεράστια συγκάλυψη».

Ο δημοσιογράφος ανέφερε και το τι έχει συμβεί σε άλλες χώρες με τα δεδομένα της Λίστας των καταθετών στην HSBC.

«Tην ίδια λίστα είχαν παραλάβει άλλες χώρες και την αξιοποίησαν, ενώ η Ελλάδα την απέκρυψε», ανέφερε και συμπλήρωσε ότι «με συνέλαβαν σαν εγκλήματα επειδή αποκάλυψα τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε επίσης ότι «είχαμε γράψει από την πρώτη στιγμή ότι όσοι βρίσκονται στη λίστα δεν είναι ένοχοι ή αθώοι αλλά απλοί καταθέτες», ενώ σε ερώτηση γιατί αποκάλυψε τη λίστα είπε ότι «ήθελα να καταδείξω τη διαφθορά. Για την προστασία όλων καλό είναι τα πράγματα να δημοσιεύονται».

www.newsbomb

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria