Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες) - OlaDeka

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στο Άργος Ορεστικό (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα εορτάστηκε ο Άγιος Νεκτάριος στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με επίκεντρο του εορτασμού τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό.
Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ. Θεοκλήτου και

συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Άρτης κ. Ιγνατίου και Καστορίας κ. Σεραφείμ.

Παρουσία πλήθους πιστών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους επισκέπτες Αρχιερείς για την παρουσία τους στον λαμπρό εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου στον νεόδμητο Ιερό Ναό του Άργους Ορεστικού.
Το κήρυγμα ανέλαβε ο χοροστατών Μητροπολίτης Ιερισσού, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο του προηγουμένου αιώνα αλλά και στον τρόπο που ζούσε ως Επίσκοπος.
“Ο Άγιος Νεκτάριος ήταν διάκονος του Θεού και των ανθρώπων. Και εξακολουθεί να είναι αφού είναι χιλιάδες οι χριστιανοί που καταθέτουν τα αιτήματά τους στην πρεσβεία και τη μεσιτεία του”, σημείωσε ο κ. Θεόκλητος.
Και συνέχισε λέγοντας πως τέτοιους Κληρικούς χρειαζόμαστε, τέτοιους χριστιανούς, τέτοιους μοναχούς, τέτοιους πολιτικούς, δηλαδή να είναι διάκονοι και υπηρέτες του Θεού και του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
Οι πιστοί είχαν την ευκαιρία να προσκυνήσουν Τίμια Λείψανα του Αγίου Νεκταρίου αλλά την Ιερά Εικόνα της Παναγίας της Γράμμουστας, που μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό ώστε να λαμπρύνει τον εορτασμό.
Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Άρτης κ. Ιγνατίου και συλλειτουργούντων του Μητροπολίτου Ιερισσού και του Ποιμενάρχου μας κ. Σεραφείμ.
Τη διακονία του λόγου ανέλαβε ο Μητροπολίτης Άρτης ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή των Αγίων της Εκκλησίας μας και σημείωσε το μήνυμα που στέλνει σήμερα σε εμάς ο Άγιος Νεκτάριος.
“Αγάπη προς τον Θεό και τον άνθρωπο. Ενότητα με τον Θεό, ενότητα με τον άνθρωπο. Αυτά τα χαρακτηριστικά θα είναι ο σύνδεσμός μας που θα οδηγούν με ασφάλεια τα βήματά μας στην παρούσα ζωή”, κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιγνάτιος.
Αμέσως μετά έγινε η λιτάνευση των Ιερών Εικόνος της Παναγίας και του Αγίου Νεκταρίου αλλά και των Τιμίων Λειψάνων του Αγίου.
imkastorias.gr

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria