ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑΝΝΑΡΗ - OlaDeka

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑΝΝΑΡΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ:ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΓΙΑΝΝΑΡΗ
Τελέσθηκε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, επιμνημόσυνη δέηση προς τιμή του Πρώτου Έλληνα Αξιωματικού, Υποσμηναγού Ευάγγελου Γιάνναρη που έπεσε στις 30-10-1940 στα υψώματα του « Προφήτη Ηλία» Βασιλειάδας από τον Δήμο Καστοριάς, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου

2013 στην Βασιλειάδα.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, ο Δήμαρχος Καστοριάς κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, η Βουλευτής Ν. Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου, ο τέως Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο Αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας (αρχηγός ΑΤΑ) Αντιπτέραρχος Ιπτάμενος, κ. Χρήστος Βαϊτσης, οι Αντιπεριφερειάρχες Καστοριάς κ. Δημήτριος Σαββόπουλος και κ. Φιλώτας Ταλίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Αντιδήμαρχοι Καστοριάς κ. Χρήστος Παρχαρίδης και Ιάκωβος Θεοδοσόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Καστοριάς και πλήθος κόσμου. 
Συγκινητική ήταν η προσέλευση πλήθους Αποστράτων Αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και συγγενών τους, οι οποίοι προσήλθαν από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να τιμήσουν με την παρουσία τους τον πεσόντα Έλληνα Αξιωματικό.

Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η παρουσία του υιού του Τραυματισθέντος χειριστή  του Αεροσκάφους κ. Νικόλαο Τζάντα, ο οποίος σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης αναφέρθηκε στα γεγονότα της ημέρας και ευχαρίστησε τους κατοίκους της Κοινότητας Βασιλειάδας που διέσωσαν τον ημιθανή πατέρα του Λεωνίδα Τζάντα. 
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria