ΕΠΙΣΤΟΛΗ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΠΑΛΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Αρχική » Διάφορα » ΕΠΙΣΤΟΛΗ 7 ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΠΑΛΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ 7  ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΣΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ. ΠΑΛΙ ΛΕΙΠΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΟΥ
 Τρία 24ωρα πριν την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, 7 επτά  Βουλευτές – επισημαίνουν ότι, πρέπει να δώσουμε στους δανειστές μας να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα επιδομάτων που επέβαλαν απέτυχε και πέρσι και φέτος παταγωδώς: Ελάχιστα νοικοκυριά υποβάλουν αιτήσεις, η πλειονότητα των
καταναλωτών αδυνατεί να προμηθευτεί πετρέλαιο, η αγορά καυσίμων καθώς και τα δημόσια έσοδα έχουν καταβαραθρωθεί.
          Οι Βουλευτές (ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΝΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) καταθέτουν και συγκεκριμένη πρόταση για εφικτή λύση για να μπορέσουν ενόψει του χειμώνα να ζεσταθούν όλα τα νοικοκυριά.
          Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:                                              Αθήνα, 07-11-2013                                                                                                   
                                                                                                             Αρ.πρωτ.:1106
                                  Προς την Ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών:   
                                                                                           Υπουργό, κο Ιωάννη Στουρνάρα
                                                                      Αναπληρωτή  Υπουργό,  κο Χρήστο Σταϊκούρα
                                                                                      Υφυπουργό, κο Γεώργιο Μαυραγάνη
                                                                                                                                 Αθήνα
Κύριοι Υπουργοί, κύριε Υφυπουργέ
          Σε συνέχεια της σχετικής Ερώτησής μου (2391/7-10-13) που προσυπέγραψαν άλλοι 25 συνάδελφοι, επανερχόμαστε στο φλέγον θέμα του πετρελαίου θέρμανσης, καθώς τα χρονικά περιθώρια των διαπραγματεύσεων με την τρόϊκα έχουν στενέψει δραματικά.
          Σʼ αυτόν τον ελάχιστο χρόνο που έχει απομείνει, οι δανειστές μας θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν επιτέλους, ότι η πολιτική που μας επέβαλαν για το πετρέλαιο θέρμανσης, έχει καταβαραθρώσει την αγορά καυσίμων, όπως επίσης και τα προσδοκώμενα δημόσια έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης. Πέραν αυτών, η συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών, έχει περιέλθει σε πλήρη αδυναμία αγοράς πετρελαίου, αν και από μέρα σε μέρα ενσκήπτει ο χειμώνας.
          Για ακόμη μια φορά σας επισημαίνουμε ότι, όπως πέρσι έτσι και φέτος, το σύστημα των επιδομάτων έχει αποτύχει παταγωδώς. Απόδειξη είναι ότι ελάχιστα νοικοκυριά έχουν υποβάλει τη σχετική αίτηση. 
Επίσης, θα γνωρίζετε ασφαλώς ότι ελάχιστοι είναι και οι καταναλωτές που προμηθεύονται πετρέλαιο και αυτοί σε πολύ μικρές ποσότητες. Οι περισσότεροι καταφεύγουν σε άλλες «λύσεις»: Είτε αγοράζουν θερμάστρες και ηλεκτρικά σώματα που κατακλύζουν την αγορά μας εισαγόμενα από γειτονικές χώρες, είτε στρέφονται σε ξυλόσομπες και τζάκια με ξύλα που επίσης εισάγονται και από γειτονικές χώρες, διακινούμενα χωρίς τιμολόγια με συνέπεια την μεγάλης έκτασης φοροδιαφυγή. Να προστεθούν εδώ, οι αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον με τα δάση μας που καταστρέφονται ενώ, οι ζημιές στην ανθρώπινη υγεία από την αιθαλομίχλη είναι ανυπολόγιστες.
Κύριοι Υπουργοί
          Είναι η τελευταία ευκαιρία να πείσουμε τους δανειστές μας για το αυτονόητο: Ότι καταργώντας το χρεωκοπημένο σύστημα επιδομάτων που μας επέβαλαν και επαναφέροντας την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα προ της εξίσωσης του φόρου επίπεδα και όλα τα νοικοκυριά θα ζεσταθούν και η αγορά καυσίμων θα ανακάμψει θεαματικά και τα δημόσια έσοδα θα αυξηθούν εντυπωσιακά.
          Οι φόβοι ότι η επαναφορά της τιμής θα ευνοήσει τη λαθρεμπορία και την εξ αυτής φοροδιαφυγή, θα αποδειχτούν αβάσιμοι, αρκεί να μπει σε άμεση εφαρμογή το σύστημα εισροών/εκροών στη διακίνηση πετρελαίου. 
Και αν αυτό δεν τους είναι αρκετό, ας αποδεχτούν τη μείωση φόρου και στο πετρέλαιο κίνησης στα επίπεδα του πετρελαίου θέρμανσης. Οι απώλειες να αντισταθμιστούν με μικρό ειδικό τέλος στα οχήματα με πετρελαιοκίνηση, ανάλογα με την κυβισμό και τη χρήση τους. Μ΄ αυτόν τον τρόπο τα οφέλη για το δημόσιο θα είναι πάρα πολλά και από το πετρέλαιο κίνησης.
          Οι προτάσεις μας αυτές, κύριε Υπουργέ, αποτελούν τη μόνη ορθή και ριζική λύση σε ένα τεράστιο οικονομικό, δημοσιονομικό και κοινωνικό ζήτημα. Ας δώσουμε στους δανειστές μας να το καταλάβουν.
          Οι κουβέντες που ακούγονται, για μειώσεις φόρου 10% – 15%, ακόμη κι΄ αν γίνουν πράξη, δεν θα είναι τίποτα παραπάνω από μια σταγόνα στον ωκεανό.
Με εκτίμηση
Γ.  Καρασμάνης, Πέλλας
Γ. Ορφανός,  Α΄ Θεσσαλονίκης
Α. Δερμεντζόπουλος, Έβρου
Δ. Κυριαζίδης, Δράμας
Γ. Κωνσταντόπουλος, Πιερίας
Κ. Τσιάρας, Καρδίτσας
Τ. Κοψαχείλης, Γρεβενών
Θ. Λεονταρίδης, Σερρών
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια