44 προτάσεις από τον Νομό Καστοριάς στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» - OlaDeka

44 προτάσεις από τον Νομό Καστοριάς στο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)»

Η υπερκάλυψη της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης
Ιδιαίτερα ελκυστικό αποδείχθηκε το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα των Επιχειρήσεων (ΙΙ)» του ΕΠΑΝ ΙΙ του ΕΣΠΑ 2007-2013 για τις επιχειρήσεις της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπως αναφέρουν τα στοιχεία του ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ηλεκτρονικής

υποβολής των προτάσεων που ολοκληρώθηκε στις 21 Οκτωβρίου, που ήταν και η καταληκτική ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής, υπερκαλύφθηκε ο διαθέσιμος προϋπολογισμός τόσο στην Περιφέρεια της Κεντρικής όσο και στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα :
-Στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας υποβλήθηκαν προς υλοποίηση  295 προτάσεις με συνολικό αιτούμενο επιχορηγούμενο προϋπολογισμό 37.263.027,36 ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 17.024.744,46 ευρώ. Η υπερκάλυψη της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης η οποία σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος ανέρχεται σε 8 εκ. ευρώ είναι 113%!
-Στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας υποβλήθηκαν προς υλοποίηση 75 προτάσεις με συνολικό αιτούμενο χρηματοδοτούμενο προϋπολογισμό 7.683.099,40 ευρώ και αιτούμενη δημόσια δαπάνη (επιχορήγηση) 3.552.675,62 ευρώ. Η υπερκάλυψη της διαθέσιμης δημόσιας δαπάνης η οποία σύμφωνα με τον Οδηγό του προγράμματος ανέρχεται σε 1,6 εκ. ευρώ είναι 116%.
-Και στις δύο Περιφέρειες οι πολύ μικρές επιχειρήσεις κατέχουν τη συντριπτική πλειοψηφία ως προς το μέγεθος των επιχειρήσεων που υπέβαλλαν πρόταση.
-Ο νομός Θεσσαλονίκης κυριαρχεί σε επίπεδο νομού στο σύνολο των Περιφερειών της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας με 245 προτάσεις  και ακολουθεί ο Νομός Καστοριάς με 44 προτάσεις όπου σχεδόν το σύνολο των προτάσεων προέρχεται από τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γούνας.
voria.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria