153 "ΝΑΙ" στην κυβέρνηση - OlaDeka

153 “ΝΑΙ” στην κυβέρνηση

Καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, έπειτα από την ονομαστική ψηφοφορία, που ολοκληρώθηκε περίπου στη 1.10 τα ξημερώματα της Κυριακής, και σε σύνολο 294 βουλευτών, υπέρ της πρότασης μομφής ψήφισαν 124 βουλευτές, 153 ψήφισαν κατά και 17 δήλωσαν παρών.

Αναλυτικά, ψήφο εμπιστοσύνης έδωσαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΚΚΕ και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Οδ. Βουδούρης, Ν. Νικολόπουλος, Γ. Κουράκος και Ν. Σταυρογιάννης (από τη Νέα ΜΕΡΑ), Π. Μουτσινάς, Θ. Παραστρατίδης και Μ. Μπόλαρης.

Παρών δήλωσαν η Δημοκρατική Αριστερά, ο Α. Λοβέρδος, ο Χρ. Αηδόνης και ο Γ. Κασαπίδης. Από την ψηφοφορία απουσίασαν οι Ν. Κακλαμάνης (ΝΔ), Μ. Γλέζος (ΣΥΡΙΖΑ), ο ανεξάρτητος Μ. Ανδρουλάκης και οι Ν. Μιχαλολιάκος, Χρ. Παππάς, Γ. Λαγός από την Χρυσή Αυγή.

Η διαδικασία, εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε με μια απώλεια για την κυβέρνηση, καθώς η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θ. Τζάκρη, ψήφισε «ναι» στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο πρόεδρος της Βουλής γνωστοποίησε ότι ειδοποιήθηκε από τον κ. Βενιζέλο ότι στο εξής η κ. Τζάκρη δεν θα είναι μέλος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Με τη διαγραφή της κ. Τζάκρη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, η συνολική δύναμη της κυβέρνησης διαμορφώνεται σε 154 βουλευτές (127 της Νέας Δημοκρατίας και 27 του ΠΑΣΟΚ).

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria