ΚΛΟΠΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ:Το Oladeka σας παρουσιάζει τα παραστατικά που μιλάνε και καίνε... - OlaDeka

ΚΛΟΠΗ ΚΑΥΣΟΞΥΛΩΝ ΚΛΕΙΣΟΥΡΑΣ:Το Oladeka σας παρουσιάζει τα παραστατικά που μιλάνε και καίνε…

ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ: ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΚΕΦΑΛΙΑ ΟΣΟ ΨΗΛΑ ΚΙ ΑΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ

Δείτε το πρωτόκολλο εγκατάστασης προς υλοτομία που εξεδόθη από τη διεύθυνση δασών Καστοριάς προς τον ιδιοκτήτη του δάσους της Κλεισούρας (Δήμου Καστοριάς) για υλοτόμηση με σκοπό την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων του χωριού της Κλεισούρας.

Θα σημειώσουμε τα εξής:

1.Το πρωτόκολλο είναι ο οδηγός για το που θα κοπούν δέντρα,  ποια ακριβώς θα κοπούν (σημαδεύονται με ένα είδος σφραγίδας από το δασαρχείο) και για την ακριβή ποσότητα των καυσόξυλων που θα υλοτομηθούν και θα παραδοθούν στους κατοίκους (αποκλειστικά) της Κλεισούρας για τις ανάγκες θέρμανσης του Χειμώνα. Δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπορίας σε τρίτους.

Φαίνεται λοιπόν ξεκάθαρα ότι τα ξύλα που έπρεπε να κοπούν ήταν 1600 κυβικά μέτρα. Δηλαδή 2.800 περίπου χωρικά. Άρα 1400 τόνοι. Αυτή την στιγμή οι 1400 τόνοι φαίνεται να  εξασφαλίζονται για τις ανάγκες του χωριού (σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσαν υπεύθυνοι της διεύθυνσης δασών Καστοριάς) παρ ότι έχει προηγηθεί η τεράστια κλοπή που υπολογίζεται από 800 έως 1000 χωρικά ήτοι 400 έως 500 τόνοι καυσόξυλων.

Αυτό σημαίνει ότι οι υπεύθυνοι (που αναφέρονται στο πρωτόκολλο) έχουν ήδη παραβεί το πρωτόκολλο, αφού για κάποιον λόγο (τι κάνει νιάου στα κεραμίδια) έκοψαν 500 περίπου τόνους καυσόξυλων επιπλέον, σε σχέση με την άδεια που είχαν στα χέρια τους από το δασαρχείο.

Αυτό και μόνο λέει πολλά…

2.Για τα 1600 κ.μ που αναφέρει το πρωτόκολλο και τα οποία έχουν υλοτομηθεί, πρέπει να υπάρχει το περιβόητο δελτίο κίνησης δασικών προϊόντων. Αυτό παραλαμβάνεται από τη διεύθυνση δασών και διατηρείται στα οχήματα που κάνουν τη μεταφορά για όλο το χρονικό διάστημα που αυτή κρατήσει. Μετά το πέρας αυτής επιστρέφεται στη διεύθυνση δασών.  Αυτό το έγγραφο λοιπόν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υλοτόμησης καυσόξυλων για τους κατοίκους της Κλεισούρας (αυτά τα 1600 κ.μ. που λέγαμε ότι υφίστανται έτσι κι αλλιώς) δεν έχει επιστραφεί ακόμη στην διεύθυνση δασών.Αυτό επίσης μας το είπανε οι άνθρωποι της υπηρεσίας. 


Προσοχή! Ετοιμαστείτε να ακούσετε σε λίγες μέρες ότι αυτό το δελτίο έχει χαθεί. Μην εκπλαγείτε. Όλα είναι μελετημένα. 


Αυτά προς το παρόν. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη και πρέπει να τονίσουμε ότι τελικά υπάρχουν καταθέσεις μαρτύρων σε διεύθυνση δασών και ασφάλεια. Οι υπηρεσίες επεξεργάζονται όσα στοιχεία διαθέτουν και εργάζονται για την διελεύκανση της υπόθεσης.

Όπως έχουμε γράψει και σε προηγούμενο άρθρο, δεν θα επαναπαυθούμε. Αντιθέτως θα είμαστε συνεχώς σε εκγρήγορση για να λάμψει η αλήθεια.

Επίσης πρέπει να αναφέρουμε την πληροφορία που έφτασε στ αφτιά μας και η οποία θέλει τον δήμαρχο Καστοριάς κ. Μ.Χατζησυμεωνίδη να είναι έξω φρενών με την συγκεκριμένη εξέλιξη και δηλώνει παντού πως θα πέσουν κεφάλια όσο ψηλά και αν βρίσκονται.. Εν αναμονή..

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria