Η ΝΤΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ - OlaDeka

Η ΝΤΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Η ΝΤΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΠΟΥ ΑΝΑΨΕ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ ΣΤΑ ΡΑΓΚΟΥΤΣΑΡΙΑ) ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΩΡΑΙΕΣ ΤΩΝ ΕΠΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Είναι νέες, ωραίες, µε ξεχωριστή προσωπικότητα και έχουν καταφέρει να δώσουν ήδη ισχυρό στίγµα στις τοπικές κοινωνίες όπου ανήκουν. Ο λόγος για τις αιθέριες υπάρξεις που στις τελευταίες….
εκλογές

δηµοτικές και περιφερειακές εκλογές κατάφεραν να εξασφαλίσουν τα «κουκιά» και να εκπροσωπήσουν τους συµπολίτες τους, αναδεικνύοντας παράλληλα τα ταλέντα τους.

Φυσικά, εκτός από τα κοµπλιµέντα για την εξωτερική τους εµφάνιση (και όχι µόνο), οι εν λόγω κυρίες έγιναν ουκ ολίγες φορές και δέκτες ειρωνικών, αρνητικών σχολίων, καθώς ακόµη και σήµερα τα νιάτα και η οµορφιά εξακολουθούν να αποτελούν «κόκκινο πανί» για όσους βλέπουν και βιώνουν την πολιτική µε όρους περασµένων δεκαετιών.

Από την άλλη, βέβαια, δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις εκείνες που συνδέθηκαν µε ουκ ολίγα ευτράπελα και ήλθαν να µας υπενθυµίσουν το κωµικοτραγικό σκηνικό που επικρατεί σε πολλές εκφάνσεις του δηµόσιου βίου, αλλά και να µας προβληµατίσουν για τα κίνητρα της λεγόµενης ψήφου διαµαρτυρίας.

Εξάλλου, όσο κι αν η αδυναµία στο ωραίο φύλο είναι δεδοµένη και απολύτως θεµιτή, είναι από άτοπο έως επικίνδυνο να αποτελεί βασικό κριτήριο για την επιλογή της ψήφου του καθενός.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΝΟΓΥΙΟΥ
elas-lyste_blogspot_gr

Μία από τις άκρως γοητευτικές εργένισσες, που έχει να επιδείξει µια, αν µη τι άλλο, αξιοπρόσεκτη δραστηριότητα, είναι η δηµοτική σύµβουλος Μυκόνου, Κατερίνα Μονογυιού, η οποία µάλιστα, κατόπιν σχετικής εισήγησης της ηγεσίας της ΟΝΝΕ∆, συµπεριελήφθη στις τελευταίες εθνικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο της Ν.∆. στις Κυκλάδες. Μάλιστα, αν και πρωτάρα, κατέγραψε µια άκρως αξιοπρεπή δυναµική και, όπως λένε «γαλάζια» στελέχη του νησιού, αυτή είναι η καλύτερη παρακαταθήκη για το πολιτικό της µέλλον.

Οπως γίνεται αντιληπτό, η όµορφη Κατερίνα µαγνητίζει τα βλέµµατα σε κάθε κοµµατική εκδήλωση, είτε στην εκλογική της περιφέρεια είτε σε κεντρικό επίπεδο, αφού είναι αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Επίσης, δεν παραλείπει να «βάζει φωτιές» στο facebook εν µέσω θέρους, µε τις σέξι φωτογραφίες που ανεβάζει από τις καλοκαιρινές της διακοπές.


ΝΤΙΝΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η χοροδιδάσκαλος µε τις προτάσεις ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ 
1237852_593761157329203_96913961_n (1)
 Θεωρείται ήδη το αντίπαλον δέος της Ραχήλ Μακρή, γεγονός που από µόνο του προµηνύει ότι η όµορφη περιφερειακή σύµβουλος ∆υτικής Μακεδονίας Ντίνα Μητροπούλου αναµένεται πολύ σύντοµα να ταράξει τα νερά, πέρα από τα στενά σύνορα της ιδιαίτερης πατρίδας της. Η ίδια βέβαια σπεύδει σε κάθε ευκαιρία να αποτινάσσει από πάνω της τον συγκεκριµένο χαρακτηρισµό, ξεκαθαρίζοντας ότι το µόνο που την ενδιαφέρει είναι να υπηρετήσει τους συντοπίτες της και να χαράξει τη δική της πορεία στην πολιτική.

Αυτό το διάστηµα, η 32χρονη χοροδιδάσκαλος (έχει τελειώσει το Τµήµα Φυσικής Αγωγής του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου και διαθέτει ειδικότητα στους δηµοτικούς χορούς, ενώ έχει ιδιαίτερη αδυναµία και στις παραδοσιακές φορεσιές), παράλληλα µε τις επαγγελµατικές της ασχολίες, έχει αφοσιωθεί περισσότερο από ποτέ στην προώθηση των προτάσεών της για την Περιφέρεια, ενώ έχει αρχίσει ήδη να προετοιµάζει την υποψηφιότητά της για τις κάλπες του ερχόµενου Μαΐου. Οπως λένε στον τόπο της, στην Κοζάνη, έχει την εκλογή στο… τσεπάκι.


ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΝΑΚΗ
Η αµαζόνα των Γρεβενών
elas-lyste.blogspot.gr (2)

Τη δική τους… αµαζόνα έχουν και τα Γρεβενά. Ο λόγος για τη Μαρία Τσακνάκη, που εξελέγη περιφερειακή σύµβουλος ∆υτικής Μακεδονίας µε τον συνδυασµό του περιφερειάρχη Γιώργου ∆ακή. Συγκαταλέγεται, δε, µεταξύ των πλέον κοντινών συνεργατών του αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, Γιώργου ∆ασταµάνη, ενώ ανάµεσα στα υπόλοιπα χαρίσµατά της είναι ιδιαίτερα επικοινωνιακή και πρόσχαρη, χαρακτηριστικό που τη βοηθά πολύ στο κοµµάτι των δηµοσίων σχέσεων.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν είναι λίγοι εκείνοι που προβλέπουν ότι η πολιτική πορεία της απόφοιτης του Τµήµατος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστηµίου «Μακεδονία» θα είναι λαµπρή, αρκεί η ίδια να παραµείνει τολµηρή και προσγειωµένη. Στα ατού της συµπεριλαµβάνεται η άριστη γνώση της σερβικής γλώσσας, την οποία και απέκτησε από τον καιρό που έκανε το µεταπτυχιακό της στο Βελιγράδι. Επαγγελµατικά, δραστηριοποιείται στον χώρο της δηµοσιογραφίας, έχοντας εργαστεί σε περιφερειακά µέσα των Γρεβενών και της Κοζάνης.


ΣΠΥΡΙ∆ΟΥΛΑ ΠΑΤΗΛΑ
Η προεδρίνα που κόβει την ανάσα
elas-lyste_blogspot_gr (2)

Η Σπυριδούλα Πατήλα θεωρείται δικαίως µία από τις πιο καυτές παρουσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ίδια κάθε άλλο παρά θέλησε να κρύψει τη σέξι πλευρά της, µια και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού δεν παρέλειπε να ανεβάζει στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης εντυπωσιακές φωτογραφίες της µε µαγιό, που στην κυριολεξία έκοβαν την ανάσα. Οπως µάλιστα λέει, η ανάδειξη της θηλυκής πλευράς της κάθε άλλο παρά τροχοπέδη έχει αποτελέσει αναφορικά µε τις υποχρεώσεις της ως δηµοτικής συµβούλου, και µάλιστα σ’ έναν δήµο όπως αυτός της Φυλής-Αχαρνών.

Ωστόσο, παρά την εξωτερική εµφάνισή της και το νεαρό της ηλικίας της, η Σπυριδούλα δεν σηκώνει µύγα στο σπαθί της, καθώς θεωρείται ιδιαίτερα δυναµικός χαρακτήρας. Τρανή απόδειξη, το αγαπηµένο της χόµπι, το ποδόσφαιρο, µε το οποίο ασχολείται και σε επαγγελµατικό επίπεδο, ως υπεύθυνη µάρκετινγκ της οµάδας του Αιγάλεω. Στην αγάπη της για τη στρογγυλή θεά συντέλεσαν και οι οικογενειακές της καταβολές, αφού η οικογένειά της είναι ιδιοκτήτρια της τοπικής οµάδας του Ζεφυρίου, όπου και µεγάλωσε. Η ίδια είναι πρόεδρος και, απ’ ό,τι µαθαίνουµε, µόνο εύκολη λεία δεν αποτελεί για τους οµολόγους της των αντίπαλων οµάδων.


ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ∆ΑΣΚΑΛΑΚΗ
∆εν σηκώνει µύγα στο σπαθί της
1237852_593761157329203_96913961_n (2)

Αν και νεαρή σε ηλικία, δεν δίστασε ούτε στιγµή να κάνει άνω-κάτω την παράταξη του δηµάρχου Κερατσινίου-∆ραπετσώνας, Λουκά Τζανή, µε την οποία και εξελέγη δηµοτική σύµβουλος το 2010, σε ηλικία µόλις 25 ετών. Η κρητικής καταγωγής Αννα-Μαρία ∆ασκαλάκη, σχεδόν έναν χρόνο µετά τις προηγούµενες δηµοτικές εκλογές, υπέβαλε την παραίτησή της από τη θέση της επικεφαλής της ∆ηµοτικής Επιχείρησης Πολιτισµού, κάνοντας λόγο περί διαδικασιών που κατέστησαν διακοσµητικό τον ρόλο της.

Παράλληλα, δήλωσε ότι από εκείνη τη στιγµή και µετά θα δρούσε ως ανεξάρτητη. Μετά από όλα αυτά, κάνει δεύτερες και τρίτες σκέψεις σχετικά µε την υποψηφιότητά της το 2014, χωρίς ωστόσο να έχει λάβει ακόµη την τελική της απόφαση. Πάντως, όπως επισηµαίνει η ίδια, µέχρι νεωτέρας αφιερώνεται στην έτερη µεγάλη της αγάπη, που δεν είναι άλλη από τον χορό, µε τον οποίο και ασχολείται επαγγελµατικά εδώ και πολλά χρόνια. Προκειµένου µάλιστα να εµπλουτίζει τις γνώσεις και τις εµπειρίες της, ταξιδεύει τακτικά στο Λονδίνο, όπου παρακολουθεί ειδικά σεµινάρια.


ΝΑΝΤΙΑ ΓΩΓΟΥΛΟΥ
Η καυτή δικηγόρος της Λαµίας
elas-lyste.blogspot.gr (2) (1)

Η πρώτη επιλαχούσα του συνδυασµού του «γαλάζιου» δηµάρχου Λαµίας, Γιώργου Κοτρωνιά, είναι σίγουρα µια ξεχωριστή περίπτωση. Αλλωστε, δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες ένα στέλεχος της Ν.∆. χωρίς µεγάλες πολιτικές διασυνδέσεις και ιδιαίτερη εµπειρία να γίνεται θέµα συζήτησης ακόµη και στο συνέδριο του βασικού κυβερνητικού εταίρου. Κι όµως, η σέξι δικηγόρος Νάντια Γωγούλου κατάφερε να µην περάσει απαρατήρητη χάρη στην εκρηκτική της εµφάνιση, αλλά και την έντονη κινητικότητά της.

Μάλιστα, αν και κατά καιρούς έχει δεχθεί κριτική από ορισµένους κοµµατάρχες παλαιάς κοπής, εκείνη δηλώνει απτόητη και διατρανώνει την επιθυµία της να δοκιµάσει την τύχη της ακόµη και στην κεντρική πολιτική σκηνή, µέσω του ψηφοδελτίου της Ν.∆. στον Νοµό Φθιώτιδας. Η Νάντια Γωγούλου παραµένει ορκισµένη εργένισσα, αφού δεν είναι φαν του γάµου, ενώ όσοι επιχειρήσουν να κερδίσουν την καρδιά της θα πρέπει, αν µη τι άλλο, να είναι προσεκτικοί και διακριτικοί, µια και στον ελεύθερο χρόνο της επιδίδεται στο kick boxing.


ΠΟΥΛΧΕΡΙΑ ΤΖΕΚΟΥ
Ευχάριστη έκπληξη από… σπόντα
elas-lyste_blogspot_gr (2) (1)

Μπορεί να µπήκε στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο Θερµαϊκού από… σπόντα, όπως λέει κι ο λαός (ως πρώτη επιλαχούσα µετά την παραίτηση συναδέλφου της από την ίδια παράταξη), όµως πολύ σύντοµα έδειξε άκρως ικανοποιητικά δείγµατα γραφής και αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη για την περιοχή. Εξάλλου, δεν είναι και µικρό πράγµα να εµφανίζεται ξαφνικά ένα τόσο όµορφο και φρέσκο πρόσωπο που να λύνει και να δένει επί παντός επιστητού.

«Κάνω απλά αυτό που πρέπει», τονίζει όπου σταθεί κι όπου βρεθεί η ίδια η Πουλχερία Τζέκου και προσθέτει ότι αυτή είναι η πιο όµορφη περιπέτεια που έχει βιώσει µέχρι τώρα. Ως εκ τούτου, είναι δεδοµένο ότι θα δοκιµάσει την τύχη της και στις επικείµενες περιφερειακές και δηµοτικές εκλογές, µε βασικό όπλο το χαµόγελό της, αλλά και την ισχυρή σχέση που έχει δηµιουργήσει µε την τοπική κοινωνία. Ωστόσο, θεωρεί ότι το σενάριο υποψηφιότητάς της σε εθνικές εκλογές είναι πολύ µακρινό αυτή την ώρα…


ΕΥΤΥΧΙΑ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ
Αριστερή µε πτυχίο Φιλοσοφίας
elas-lyste_blogspot_gr(4)

Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, η Ευτυχία Παπαλουκά δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα παράλληλα µε την οµορφιά της να αναδείξει και την πνευµατική της καλλιέργεια στη διάρκεια του προεκλογικού της αγώνα στις αυτοδιοικητικές κάλπες του 2010.

Ως εκ τούτου, η γοητεία που άσκησε στους συµπολίτες της στον ∆ήµο Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας ήταν φυσικό επόµενο, κι έτσι το πρώην µέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ εξελέγη στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο µε τον συνδυασµό «Νέα Προοπτική» του Γιώργου Αποστολάκη (ο οποίος, πάντως, δεν κατάφερε να κερδίσει τη δηµαρχία). Ωστόσο, τους τελευταίους µήνες έχει αποµακρυνθεί από τις ΠΑΣΟΚικές της καταβολές, φλερτάροντας µε την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά. Στο πλαίσιο αυτό, είναι άγνωστο τι στάση θα κρατήσει τον Μάιο του 2014, µε την ίδια να αφήνει όλα τα ενδεχόµενα ανοικτά για το πολιτικό της µέλλον.


ΑΝΤΩΝΙΑ ΝΙΚΟΛΑΪ∆ΟΥ
Το σκληρό κορίτσι της Βέροιας
1237852_593761157329203_96913961_n (3)

Η Αντωνία Νικολαΐδου είναι η νεότερη ηλικιακά δηµοτική σύµβουλος στη Βέροια. Βάζει τα δυνατά της και δίνει τον δικό της αγώνα για την πόλη, έχοντας στα σχέδιά της να παραµείνει ενεργή και µετά τις επερχόµενες κάλπες. «Είµαι ακόµη στην αρχή και δεν έχω περάσει στα… δύσκολα της πολιτικής, ωστόσο µε ενθουσιάζει η ενασχόλησή µου µε τα κοινά και θέλω να συνεχίσω», δηλώνει. Οπως λέει, δεν επιθυµεί να ταυτιστεί µε κόµµατα, αλλά µόνο µε τη διάθεση ενός πολίτη, ενός νέου ανθρώπου, για προσφορά.

Είναι βρεφονηπιοκόµος, όµως τους τελευταίους µήνες µεταµορφώνεται σε «σκληρό κορίτσι», καθώς εργάζεται σε εταιρεία security. Ελέω των επαγγελµατικών της υποχρεώσεων, δεν χάνει ούτε έναν αγώνα της ποδοσφαιρικής οµάδας της Βέροιας. Αντιστοίχως ασυνήθιστες για µια όµορφη και νεαρή κοπέλα είναι και οι συνήθειές της στη διάρκεια του ελεύθερου χρόνου της. Λατρεύει τις µηχανές µεγάλου κυβισµού και τα ταξίδια µ’ αυτές, ωστόσο η µεγάλη αγάπη της είναι ο τόπος καταγωγής της και η ενασχόληση µε τα κοινά. «Αν είχα τη δύναµη, αυτό που θα άλλαζα είναι να υπάρξουν ευκαιρίες για δουλειά σε όλους τους νέους ανθρώπους», σηµειώνει χαρακτηριστικά.


ΑΝΝΑ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
Η µητρότητα της έδωσε φτερά
elas-lyste.blogspot.gr (2) (2)

Χρονιά-σταθµός ήταν το 2013 για τη γοητευτική δηµοτική σύµβουλο Θεσσαλονίκης, Αννα Ευθυµίου, καθώς όχι µόνο απέκτησε το πρώτο της παιδί, αλλά αναβαθµίστηκε και στη «γαλάζια» επετηρίδα, αναλαµβάνοντας εκπρόσωπος του κόµµατος στη Bόρεια Ελλάδα. Οµως αναλόγως κοµβικό µπορεί να είναι και το 2014 για τη «γαλάζια» δικηγόρο, µια και δεν είναι λίγοι αυτοί που τη θεωρούν ως το ιδανικό πρόσωπο για να πάρει το χρίσµα του κόµµατος για τον δήµο της συµπρωτεύουσας.

Σε κάθε περίπτωση, αναµένεται να διεκδικήσει εκ νέου την είσοδό της στο ∆ηµοτικό Συµβούλιο, έχοντας ωστόσο πάντα στο πίσω µέρος του µυαλού της το Κοινοβούλιο. «Ο ερχοµός του παιδιού µου µού έδωσε φτερά στην κυριολεξία», λέει η ίδια στους ανθρώπους του περιβάλλοντός της και συµπληρώνει ότι η µητρότητα την ανανέωσε και της έδωσε ακόµη περισσότερη δύναµη για να υπηρετήσει την πόλη της και να υλοποιήσει τα όνειρά της. «Μετά τα Χριστούγεννα, µπαίνουµε στην τελική ευθεία», διαµηνύει.


ΕΒΙΤΑ ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑΤΟΥ
Οµορφιά και νιάτα στον Πειραιά
elas-lyste_blogspot_gr (2) (2)

Αναµφισβήτητα, το κατόρθωµα της Εβίτας Αλεξανδράτου να εκλεγεί δηµοτική σύµβουλος σε τόσο νεαρή ηλικία σε έναν από τους σηµαντικότερους δήµους της χώρας, και µάλιστα συµµετέχοντας στο ψηφοδέλτιο του χαµένου των εκλογών, δεν µπορούσε να περάσει απαρατήρητο. Κάπως έτσι πρέπει να σκέφθηκε και ο επικεφαλής της µείζονος αντιπολίτευσης του ∆ήµου Πειραιά, Γιάννης Μίχας, και την πρότεινε για τη θέση της γραµµατέως του ∆ηµοτικού Συµβουλίου, όπου και παρέµενε µέχρι πριν από λίγους µήνες.

Τα νιάτα της, αλλά και η εξωτερική της εµφάνιση την έχουν αναγάγει σε αγαπηµένο παιδί των συναδέλφων της όλων των παρατάξεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ουκ ολίγες φορές οι τοποθετήσεις της έχουν τύχει θερµής υποδοχής από το σύνολο των συµβούλων, αρκετοί από τους οποίους σπεύδουν να τη συγχαρούν για τις απόψεις της. Κάπως έτσι, κανείς δεν στοιχηµατίζει πια για την εκλογή της στην αναµέτρηση της άνοιξης του 2014, αφού φαντάζει σχεδόν δεδοµένη, µετά την καθ’ όλα επιτυχηµένη παρθενική θητεία της.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria