ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ - OlaDeka

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΝΕ

Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλείνει σχολεία, απολύει εκπαιδευτικούς, τσακίζει τη μόρφωση των παιδιών μας, ετοιμάζει ένα νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο και σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις. Στα σχολεία δεν υπάρχει ούτε ευρώ. Χιλιάδες παιδιά μένουν και πάλι έξω
από τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς.
Την ώρα που η επίθεση ενάντια στο λαό δυναμώνει, η κυβέρνηση προσπαθεί να τρομοκρατήσει όποιο νέο τολμά έστω και να σκεφτεί να σηκώσει το κεφάλι. Από ότι φαίνεται οι δυνάμεις της Αστυνομίας συνεχίζουν με απαράμιλλο ζήλο να υλοποιούν το δόγμα «Νόμος και Τάξη».
Μετά την προκλητική παρουσία τους με περιπολικό, το πρωί της Πέμπτης 3 Οκτώβρη, στην αυλή του 1ου ΓΕΛ Καστοριάς, μετά την αδικαιολόγητη παρουσία δυνάμεών της κάθε πρωί απέναντι από τα σχολεία, με περιπολικά, την ομάδα «ΔΙΑΣ» με τις μηχανές υψηλού κυβισμού, σήμερα τα χαράματα ξεπέρασαν κάθε όριο.
Οι μαθητές, τη Δευτέρα 7 Οκτώβρη, με αποφάσεις των σχολείων 1ου, 2ου, 3ου ΓΕΛ Καστοριάς, καθώς και του ΕΠΑΛ Καστοριάς προχώρησαν σε καταλήψεις. Ενώ κατά τη διάρκεια της μέρας δεν έγινε κάτι, την ίδια νύχτα οι Ομάδες Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) μπήκαν στο χώρο και του 1ου και του 2ου και του 3ου ΓΕΛ και πραγματοποίησαν σωματικούς ελέγχους σε μαθητές, με το πρόσχημα ότι ψάχνουν να βρουν ναρκωτικά. Στο 3ο ΓΕΛ σπάσανε το τζάμι του σχολείου, καθώς δε βρήκανε άλλο τρόπο να μπουν. Ήταν μάλιστα και προκλητικοί καθώς έλεγαν στους μαθητές ότι θα πληρώσουν αυτοί το τζάμι από την τσέπη τους.
Έτσι βγάλανε τους μαθητές έξω από τα Λύκεια και θεώρησαν ότι τερμάτισαν με τους αγώνες των μαθητών.
Οι μαθητές όμως δεν είπαν την τελευταία τους λέξη. Σαν απάντηση στην κρατική καταστολή οι μαθητές προχώρησαν σήμερα σε μαζική πορεία διαμαρτυρίας. Ξεκίνησαν από τα Λύκεια και πέρασαν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης με συνθήματα, παλμό και ζωντάνια. Κατέληξαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματα τους. 
Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!
Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές εναντίον των λαϊκών αγώνων. Καλούμε το λαό να καταδικάσει την καταστολή του μαθητικού, του εργατικού λαϊκού κινήματος. Να περιφρουρήσει με κάθε τρόπο τα συνδικαλιστικά, τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού.
Καλούμε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα τους πιο εντατικά και μαζικά, με συμμετοχή όλων στις αποφάσεις, με εναλλαγή των μορφών πάλης και περιφρούρηση του αγώνα τους. Να κλιμακώσουν την οργάνωση της πάλης και να συντονιστούν με κοινό αγώνα γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές.

ΝΣ Καστοριάς της ΚΝΕ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria