«Φιλαρμονική της Πενταβρύσου»: Έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ας βάλει και ο Δήμος το χέρι στην τσέπη… (φωτογραφίες) - OlaDeka

«Φιλαρμονική της Πενταβρύσου»: Έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, ας βάλει και ο Δήμος το χέρι στην τσέπη… (φωτογραφίες)

Του Τάκη Κλαζίδη
Πέρασε μια ακόμη επέτειος του ” ΟΧΙ ” στην πόλη μας την Καστορια ! Σε πολλές εκδηλώσεις από αυτές καλείται η «Φιλαρμονική της Πενταβρύσου», για να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Και αυτό γιατί απλά δε λειτούργει τίποτε ανάλογο στην πρωτεύουσα του νομού και του Δήμου

Καστοριάς!!!

Εδώ και 20 και πλέον χρόνια λειτούργει η μπάντα της Πενταβρύσου χάρης στο φιλότιμο των παιδιών αυτών και μονάχα για ηθική ικανοποίηση ! Εδώ και 3 χρόνια είμαστε ως Πεντάβρυσος ένα κομμάτι του Δήμου Καστοριάς . Η υπάρχουσα Δημοτική Αρχή δεν κατάφερε να περισσέψει χρήματα ώστε να συντηρήσει αυτό το ζωντανό κύτταρο του Δήμου. Μια φιλαρμονική που την βρήκε έτοιμη με όργανα – στολές κι ένα έμψυχο υλικό, τα παιδιά στα οποία περισσεύει το φιλότιμο !!!
Κι όμως η νυν Δημοτική αρχή δε διαθέτει ένα ελάχιστο χρηματικό ποσό.
Να καταφέρει να συντηρηθεί η Φιλαρμονική της Πενταβρύσου, ώστε να είναι παρούσα σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου! Για να γίνει αυτό όμως θα πρέπει να διαθέσουν χρήματα για στολές για όργανα, αλλά και για συντήρησή τους.
Και το βασικότερο …. δεν υπάρχει ”Δάσκαλος”!!!
Δόξα το Θεό τόσες σπατάλες γίνονται … έλεος πια!!!
Πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά της Πενταβρύσου, που με πολύ πείσμα, διαχρονικά, κράτησαν όρθιο αυτό το πολιτιστικό κομμάτι του χωριού μας, την «ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ»!!!
Οι φωτογραφίες είναι απο το αρχείο του Τάκη Κλαζίδη

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria