ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

Αρχική » Διάφορα » ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ.ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ.

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ . ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Να και μια κίνηση που θα πρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό.Ευτυχώς της «ανοίξαν» τα μάτια τα μέλη του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς. Της είπαν ανάμεσα σε άλλα τα εξής απλούστατα: 
– Είναι δυνατόν να χρεώνει ο ΟΑΕΕ και με τόκο μάλιστα υπηρεσίες ιατροφαρκευτικής περίθαλψης σε κάποιον απο τον οποίον τις
έχει αφαιρέσει? Πως είναι δυνατόν να σου αφαιρούν το βιβλιάριο υγείας και να συνεχίζουν να σου χρεώνουν τις συγκεκριμένες παροχές που σου διέκοψαν? Πατέντα μαφιόζικου κράτους!
– Ποια είναι αυτά τα τέρατα λογικής σκέψης που ως ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών παρουσιάζουν τις 24 και 48 δόσεις σαν κάτι το πολύ χουβαρντάδικο στους οφειλέτες με την προϋπόθεση μάλιστα τήρησης πληρωμής των τρεχουσών εισφορών!!! Ρε θα μας τρελάνετε? Αυτός που χρωστά το κάνει επειδή δεν μπορεί να πληρώσει τα τρέχοντα και σεις τον…διευκολύνετε με το να του επιβάλετε να τα πληρώνει (τα τρέχοντα) συν το ποσό της δόσης που είναι για τους περισσότερους κοντά στο 1000ρικο!!!  Δηλαδή στην εποχή που ο κόσμος δεν έχει να φάει, του ζητάτε να πληρώνει κοντά στα 1500 ευρώ μηνιαίως για να είναι τακτοποιημένος με τα ασφαλιστικά του!!! Έλαααα!!! Συνεχίστε έτσι….Ξέρετε τι θα πάρετε έτσι?  
Δείτε το δελτίο τύπου της Αντωνίου που για μια φορά φαίνεται να πράτει τα αυτονόητα:
Σας αποστέλλουμε την επιστολή  της Βουλευτού Καστοριάς κ. Μαρίας Αντωνίου προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Ιωάννη Βρούτση με θέμα: «Προτάσεις για τις ρυθμίσεις των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τον προσδιορισμό της ασφαλιστικής κατηγορίας». 
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
                                                                 ΠΡΟΣ:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης  και Πρόνοιας              κ. Ιωάννη Βρούτση     
                                                  ΚΟΙΝ:                                                     
Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς
Αξιότιμε κ. Υπουργέ,
Σε  συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Καστοριάς και επ’ αφορμής της δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως του Ν. 4152/2013 που περιλαμβάνει την πρόσφατη ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία και σε συνάρτηση με τη δύσκολη οικονομικά συγκυρία της χώρας μας και ιδιαίτερα της περιοχής μας, (ειδικά με τη διαρκή κρίση του κλάδου της γούνας), οι εμπορικές επιχειρήσεις που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της τοπικής οικονομίας τόσο σε επίπεδο πόλης όσο και σε επίπεδο περιφέρειας, αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα.
Μετά από συζήτηση με τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου και με βάση τα παραπάνω προέκυψαν προτάσεις οι οποίες θα επιφέρουν σημαντική «ανάσα» για τον εμπορικό κόσμο της Καστοριάς στον τομέα της αρμοδιότητα σας. Κατόπιν τούτου σας παραθέτω τις παρακάτω προτάσεις:
1. Να υπάρξει πάγωμα και κεφαλαιοποίηση των έως τώρα οφειλόμενων ληξιπρόθεσμων ποσών μέχρι του ύψους των 25.000 ευρώ με ταυτόχρονη μετατόπιση του στο τέλος του εργασιακού βίου, με δυνατότητα και των ασφαλισμένων με μεγάλα ποσά έως 25.000 ευρώ να υπαχθούν στη ρύθμιση με 72 και 100 δόσεις.
2. Να αφαιρεθεί το ποσό που αφορά την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, αφού ο οφειλέτης για όλο το χρονικό διάστημα που οφείλει, είναι αποκλεισμένος από αυτήν την παροχή.
3. Να διερευνηθεί η δυνατότητα αποσύνδεσης του ποσού που αφορά την  ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το ποσό ασφάλισης για συνταξιοδότηση έτσι ώστε ο ασφαλιζόμενος εάν δεν μπορεί οικονομικά να ανταπεξέλθει, να έχει τη δυνατότητα τουλάχιστον να πληρώνει και να καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά.
4. Η κεφαλαιοποίηση να περιλαμβάνει, σε ένα ενιαίο κεφάλαιο, όλες τις υπόλοιπες οφειλές καθώς επίσης και τις κάθε είδους προσαυξήσεις, πρόσθετα τέλη και επιβαρύνσεις.
5. Μετά την κεφαλαιοποίηση του οφειλόμενου ποσού στο ενιαίο κεφάλαιο να σταματήσουν να προστίθενται οι κάθε είδους επιβαρύνσεις.
6. Ο προσδιορισμός  της ασφαλιστικής κατηγορίας για κάθε ασφαλισμένο να γίνεται με βάση τον ετήσιο τζίρο της επιχείρησης.
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσοχή σας και παραμένω στη διάθεση σας, για πληρέστερη τεκμηρίωση του θέματος.
                                                                                                          
                                                                                     ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ  
                       

                                                                                  ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια