Σύσκεψη για την μετεστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια της Καστοριάς - OlaDeka

Σύσκεψη για την μετεστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια της Καστοριάς

Σύσκεψη για την μετεστέγαση των δημοσίων υπηρεσιών που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια της Καστοριάς
Πολλές είναι οι συζητήσεις  – αλλά και οι κατά καιρούς διαμαρτυρίες – που έχουν σημειωθεί στο παρελθόν σχετικά με τις δημόσιες υπηρεσίες, οι οποίες στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια, καταβάλλοντας σε πολλές περιπτώσεις υψηλά αντίτιμα ως ενοίκιο.

Ωστόσο, αν και, μάλιστα, για κάποιες υπηρεσίες υπάρχουν και έτοιμες υποδομές – π.χ. οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίες εδώ και δύο χρόνια περιμένουν να μεταφερθούν στο συγκρότημα των λυκείων – δεν προχώρησε έως και σήμερα καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Για τους λόγους αυτούς, η βουλευτής Ν.Δ., Μαρία Αντωνίου, προχώρησε στη σύγκλιση σύσκεψης με εκπροσώπους της Τ.Α., όπου παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο δήμαρχος, Μανώλης Χατζησυμεωνίδης, καθώς και ο προϊστάμενος της Κτηματικής Υπηρεσίας Νίκος Γεωργάκης, προκειμένου να γίνει μία πρώτη καταγραφή των υπηρεσιών που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια, αλλά και η διερεύνηση μεταστέγασής τους, ανάλογα με τα απαιτούμενα τετραγωνικά μέτρα και τη λειτουργικότητά τους.
«Είναι γνωστή η προσπάθεια της κυβέρνησης για περιστολή των δημοσίων δαπανών και πολύ δε περισσότερο όταν αναφερόμαστε σε υπηρεσίες που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξοδεύονται χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, που θα μπορούσαν να διατεθούν σε σημαντικότερες δράσεις», σημείωσε η κ. Αντωνίου.
Ανάμεσα στις υπηρεσίες που στεγάζονται σε ιδιωτικά κτίρια είναι και η ΔΟΫ Καστοριάς, για τη μετακίνηση της οποίας θα πρέπει να εξευρεθεί ένας χώρος 2.000 – 2.500 τ.μ., ενώ υπό σκέψη είναι κάποια κτίρια που θα μπορούσαν να υποδεχθούν τα γραφεία της στο κέντρο της πόλης(!!!). Επίσης, στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα του Αστυνομικού Μεγάρου, που, όμως, ως γνωστόν, περιμένει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας προκειμένου να ανεγερθεί το νέο κτίριο και να γίνει η μεταφορά των υπηρεσιών της τοπικής αστυνομίας. Στο ίδιο πλαίσιο λειτουργίας είναι ακόμη η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου, η Επιθεώρηση Εργασίας, η 16η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ.α., για τις οποίες θα γίνει διερεύνηση …στέγης!!!
Στόχος, πάντως, των παρευρισκομένων στη σύσκεψη είναι να προχωρήσουν όλες οι διαδικασίες όσο πιο άμεσα γίνεται, αφού για όλες σχεδόν τις υπηρεσίες μπορούν να εξευρεθούν και να διαμορφωθούν οι κατάλληλοι χώροι, οι οποίοι βρίσκονται στην κυριότητα του Δημοσίου.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria