Με επιτυχία η …αυλαία των νέων εκπαιδεύσεων του Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς (φωτογραφίες) - OlaDeka

Με επιτυχία η …αυλαία των νέων εκπαιδεύσεων του Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς (φωτογραφίες)

Με τη συμμετοχή 20, περίπου, νέων υποψήφιων εθελοντών διασωστών, ξεκίνησε την περασμένη Τρίτη ο νέος κύκλος εκπαιδεύσεων του Εθελοντικού Τμήματος Αντιμετώπισης Καταστροφών Καστοριάς (ΕΤΑΚ), στις εγκαταστάσεις της ομάδας στο πρώην κτίριο της ΕΤ-3, στο Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας. Τα νέα μέλη, αλλά τους παλαιούς διασώστες που

επίσης έδωσαν το «παρών» στην έναρξη των εκπαιδεύσεων, καλωσόρισε ο πρόεδρος της ομάδας Μπάμπης Σαββίδης, εξηγώντας τους στόχους και τους λόγους ύπαρξης του Ε.Τ.Α.Κ.

Η πρώτη θεωρητική συνεδρία, με εισηγητή τον εκπαιδευτή Θανάση Καραγιάννηαφορούσε στην οργάνωση και λειτουργία της ομάδας, με σκοπό οι παρευρισκόμενοι να πάρουν μία …πρώτη γεύση για το τι θα επακολουθήσει τους επόμενους μήνες, οπότε θα γίνουν – μεταξύ άλλων – σημαντικές εκπαιδεύεις για τις βασικές αρχές έρευνας και διάσωσης αγνοουμένων, την αντιμετώπιση μαζικών καταστροφών, καθώς επίσης και τις πρώτες βοήθειες.
Στη συνέχεια, οι εκπαιδευόμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους της ομάδας και να ενημερωθούν για τον πλούσιο εξοπλισμό που διαθέτει, ο οποίος, φυσικά, χρησιμοποιείται τόσο για τις εκπαιδεύσεις όσο και στα πραγματικά περιστατικά.
Τα μαθήματα του Ε.Τ.Α.Κ. Καστοριάς διενεργούνται κάθε Τρίτη στις 20:30 το βράδυ, τα οποία μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς καμία υποχρέωση.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria