’’Ορμή’’-τική η δράση του Συνεταιρισμού Ορεινών Μήλων Βιτσίου Καστοριάς

Αρχική » Διάφορα » ’’Ορμή’’-τική η δράση του Συνεταιρισμού Ορεινών Μήλων Βιτσίου Καστοριάς

’’Ορμή’’-τική η δράση του Συνεταιρισμού Ορεινών Μήλων Βιτσίου Καστοριάς
– Με στόχο την ανάδειξη του Καστοριανού Μήλου και την προώθησή του στις διεθνείς αγορές, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα ο πρώτος και μοναδικός αγροτικός Συνεταιρισμός Μηλοπαραγωγών του νομού!

Και το όνομα αυτού …ΟΡ.ΜΗ. Ο λόγος για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ορεινών Μήλων Βιτσίου, που, ανεπίσημα, ξεκίνησε να υφίσταται από το 2010, όμως, επισήμως, πήρε …σάρκα και οστά τον περασμένο Μάιο, έχοντας, πλέον, στους «κόλπους» του περίπου 28 μηλοπαραγωγούς από τις περιοχές του Τοιχιού και της Βυσσινιάς.
Ο στόχος των 10, αρχικά, παραγωγών, που ξεκίνησαν την εν λόγω προσπάθεια πριν από τρία περίπου χρόνια, δεν ήταν άλλος από την καλύτερη διαχείριση του προϊόντος, το οποίο πλέον έχει ένα εξαιρετικό όνομα στην ελληνική – και όχι μόνο – αγορά, την αναγνωρισιμότητά του παγκοσμίως και την προστασία της επωνυμίας του, περιλαμβάνοντας και μία ακόμη πολύ σημαντική παράμετρο στις επιδιώξεις τους, να βγουν, δηλαδή, από τη διαδικασία της προώθησης των Καστοριανών μήλων – αλλά και άλλων προϊόντων – οι «μεσάζοντες».
«Αυτό που προσπαθούμε κυρίως να κάνουμε, μέσα από αυτή την κίνηση, είναι να …καρπώνεται ο παραγωγός την υπεραξία του προϊόντος. Αυτός είναι ο κυρίαρχος στόχος μας», δήλωσε, μιλώντας στη ΣΕΝΤΡΑ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Βαενάς, παρουσιάζοντας τη δράση και τους σκοπούς του νέου αυτού φορέα.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια