Μια ζέστη μια κρύο από την ομάδα του ΠΑΣ Λεύκης (φωτογραφίες) - OlaDeka

Μια ζέστη μια κρύο από την ομάδα του ΠΑΣ Λεύκης (φωτογραφίες)

Μια ζέστη μια κρύο από την ομάδα του ΠΑΣ Λεύκης (φωτογραφίες)
Εναλλαγές χαράς και λύπης από το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΣ Λεύκης κατά την διάρκεια των προηγούμενων δύο αγώνων της ομάδας. Πιο συγκεκριμένα, μετά από τα χαμόγελα για την ιστορικής σημασίας νίκη-πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού του κυπέλλου, σειρά πήρε ο σκεπτικισμός από την ήττα στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της ΕΠΣ

Καστοριάς.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα η ομάδα μας πέτυχε μια συγκλονιστική νίκη-πρόκριση για τον θεσμό του κυπέλλου ενάντια στον Κεραυνό Χιλιοδέντρου στο γήπεδο της Λεύκης. Έπειτα από έναν δυνατό αγώνα με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ οι ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση αφού ο αγώνας έληξε με σκορ 2-2 στην κανονική του διάρκεια. Οι 22 ποδοσφαιριστές υπερέβησαν εαυτό και κούραση στο επιπλέον μισάωρο χωρίς όμως κάτι να αλλάξει στο τελικό αποτέλεσμα. Έτσι, αναπόφευκτα τα πάντα κρίθηκαν στην άχαρη και αγχώδη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, ο ΠΑΣ Λεύκης ευτύχησε να πάρει την πρόκριση στο τελευταίο χτύπημα πέναλτι της αρχικής διαδικασίας, όπου ο τερματοφύλακας Άκης Τσούκας κατάφερε και απέκρουσε το πέναλτι του αντιπάλου και έστειλε τον ΠΑΣ Λεύκης στα ημιτελικά του θεσμού.
Η επιτυχία αυτή είναι σίγουρα ιστορικής σημασίας και οφείλεται στην υπερπροσπάθεια παιχτών, προπονητή και διοίκησης. Για την ιστορία, είναι η πρώτη φορά που ο ΠΑΣ Λεύκης προχωράει τόσο ψηλά στον θεσμό του κυπέλου μιας και η καλύτερη προηγούμενη επίδοση ήταν το 1997-8, όπου υπό την προεδρία του Τσιτώνη Απόστολου, ο ΑΟ Λεύκης (τότε) είχε φτάσει μέχρι τους 8 αποκλειόμενη από την Αστραπή Μεσοποταμίας στην παράταση με σκορ 3-2! Να σημειωθεί τέλος, ότι ο ΠΑΣ Λεύκης είναι η μοναδική ομάδα της Β’ κατηγορίας ανάμεσα στις 4 φιναλίστ και φυσικά η μοναδική που απέκλεισε αντίπαλο ανώτερης κατηγορίας, γεγονός που δεν πέρασε απαρατήρητο από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης 
Τα χαμόγελα ωστόσο έσβησαν και σκεπτικισμός επικράτησε στις τάξεις της ομάδος προχθές, μετά το αρνητικό αποτέλεσμα στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τις Ελπίδες Μεσοποταμίας στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ κατηγορίας της ΕΠΣ Καστοριάς . Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μας παρουσιάστηκε ασύνδετη, χωρίς καμία ένδειξη φρεσκάδας και σχεδόν παραδόθηκε στον αντίπαλο αφού δεν κατάφερε να απειλήσει παραπάνω από 2-3  φορές την αντίπαλη εστία (με τις χαμένες ευκαιρίες του Ορέστη Περσίδη κυρίως).
Το τελικό σκορ, 2-0, υπέρ της ομάδος της Μεσοποταμίας κρίνεται πέρα ως πέρα δίκαιο, και θα μπορούσε να ήταν πολύ βαρύτερο αν, τόσο ο τερματοφύλακας μας Άκης Τσούκας όσο και ο μαχητικός ‘’Τσίτσης’’, δεν είχαν καταφέρει να αποκρούσουν πολλές από τις τελικές προσπάθειες των αντιπάλων παιχτών. Παρά την πρώτη ωστόσο ήττα μας, ποδοσφαιριστές και προπονητής, ενωμένοι έδωσαν υπόσχεση πως θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να είναι και η τελευταία. Χαρακτηριστικά, ο επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος και αρχηγός της ομάδας, Σίσκος Αντώνης, σε δηλώσεις του ανέφερε πως η αγωνιστική αυτή ήταν μια κακή παρένθεση και υπογράμμισε την αναγκαιότητα να κοιτάξει η ομάδα μπροστά, προσηλωμένη στον στόχο και στην σκληρή δουλειά!!!

pas-lefkis.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria