Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα πετρέλαιο θέρμανσης - OlaDeka

Άγαλμα από πέλετ θα κάνουν οι Βούλγαροι τον Στουρνάρα πετρέλαιο θέρμανσης

Περί πετρελαίου θέρμανσης ο λόγος και με αφορμή την τοποθέτηση Στουρνάρα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ότι αισθάνεται δικαιωμένος για την επιλογή του, έχω να κάνω κάποιες επισημάνσεις…

Καταρχήν, η προσπάθεια εξίσωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτό του κίνησης δεν ήταν μέτρο της τρόικας αλλά απόφαση
του ΥπΟΙκ με σκοπό την πάταξη της λαθρεμπορίας. Μαζί με την πάταξη αυτής, το ΥπΟΙκ πέτυχε να οδηγήσει τη μισή Ελλάδα στη σύσταση εταιριών σε χώρες των βαλκανίων και την εισαγωγή καυσόξυλων, πέλετ, ξυλολέβητων, σομπών και άλλων μέσων θέρμανσης. Η υπόλοιπη μισή Ελλάδα, κυρίως στην επαρχία αποτέλεσε το αγοραστικό κοινό. Στα δε μεγάλα αστικά κέντρα προτεραιότητα είχαν τα θερμαντικά σώματα ρεύματος. Κύριος εξαγωγέας προς τη χώρα μας η Τουρκία. Αποτέλεσμα της πολιτικής Στουρνάρα; 8 στις 10 πολυκατοικίες σταμάτησαν να καίνε πετρέλαιο. Τα δε τζάκια σε Θεσνικη και Αθήνα είχαν δημιουργήσει τέτοιο νέφος μεσούντος του περσινού χειμώνα που το περιβάλλον ήταν έτοιμο να μας σιχτιρίσει και να φύγει.

Το αποτέλεσμα μίας ”επιτυχημένης” κυβερνητικής επιλογής ήταν να έχει προβλήματα ο πολίτης με τη θέρμανσή του, να γίνει στροφή στον τρόπο θέρμανσης η οποία αύξησε κατά πολύ τις εισαγωγές από τα βαλκάνια αλλά και τη γειτονική μας τουρκία και να μολύνουμε σε μεγάλο βαθμό το περιβάλλον. Κατά τ’ άλλα, πατάξαμε τη φοροδιαφυγή! Αν μάλιστα κάνει κανείς έναν πρόχειρο υπολογισμό με τα χρήματα τα οποία ξόδεψε η ελληνική οικογένεια στρεφόμενη σε άλλες επιλογές θέρμανσης, θα αντιληφθεί το μέγεθος της γκάφας του ΥπΟικ.

Στα όσα προανέφερα, προσθέτω και μία αληθινή ιστορία η οποία μού συνέβη κατά την προχθεσινή μου εφημερία. Προσήλθε λοιπόν ασθενής ο οποίο έκοβε παράνομα ξύλα για να μπορέσει να βγάλει το χειμώνα. Να σημειώσω ότι τούτο συμβαίνει σε πολύ μεγάλη έκταση στην επαρχία, με τους δασοφύλακες να έρχονται σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση διότι πλέον πρόκειται για ανθρώπους που δεν το κάνουν για εμπόριο αλλά για τις βασικές τους ανάγκες. Ένας κορμός δέντρου έπεσε στην κοιλιακή χώρα του ασθενή. Αφού κατάφερε να κόψει με την κορδέλα μέρος του κορμού και να απεγκλωβιστεί ήρθε στο κέντρο υγείας ενώ το αυτοκίνητο οδηγούσε αναγκαστικά ο 16χρονος γιος του. Μόλις μπήκε στο κέντρο υγείας, η νοσηλεύτρια του ζήτησε -όπως διατάζει ο νόμος- τα 5 ευρώ. Ο ασθενής έβαλε το χέρι στην τσέπη και είχε μόνο 3,5 ευρώ. Μη ανεχόμενος το γεγονός ότι θα εκτεθεί και θα χάσει την αξιοπρέπειά του δημιούργησε μία μεγάλη φασαρία ενώ παράλληλα σφάδαζε από τον πόνο.

Ολόκληρη η κοινωνική πολιτική με προοδευτικό πρόσημο που επικαλείται ο κύριος Στουρνάρας αποτυπώνεται στην αληθινή αυτή ιστορία. Εκεί οδήγησε τον κόσμο μία δική του επιλογή και όχι της τρόικας. Τώρα, πια, ακόμη και αν μειώσουν το φόρο, όλα τα σπίτια έχουν προμηθευτεί με ξύλα, πέλετ και σώματα θέρμανσης. Μα το χειρότερο όλων είναι το ύφος του αλάνθαστου. Υπάρχουν βέβαια και οι κερδισμένοι, αυτοί των γειτονικών χωρών που μας τροφοδοτούν με πρώτες ύλες και σώματα θέρμανσης. Και είναι βέβαιο ότι πίνουν νερό στο όνομα του Στουρνάρα.

.epikairo

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria