Έναρξη και στα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΣ Λεύκης - OlaDeka

Έναρξη και στα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΣ Λεύκης

 Παραδοσιακών χορών – Γυμναστικής γυναικών – Λαϊκού Πολιτισμού και Λαογραφίας
Κατόπιν των σχετικών αποφάσεων  του τελευταίου ΔΣ, ξεκινούν δυναμικά και τα υπόλοιπα τμήματα του ΠΑΣ Λεύκης. Πιο συγκεκριμένα, μετά την έναρξη του ποδοσφαιρικού τμήματος που αναγκαστικά έπρεπε να γίνει νωρίτερα λόγω του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Καστοριάς, από την ερχόμενη εβδομάδα επαναδραστηριοποιούνται, μετά την καλοκαιρινή ανάπαυλα, τα τμήματα των ‘Ελληνικών Λαϊκών Χορών’, της ‘Γυμναστικής Γυναικών’

και της ‘Λαϊκού Πολιτισμού και Λαογραφίας’.

Οι συναντήσεις και πρόβες του τμήματος των παραδοσιακών χορών, με χορούς από όλη την Ελλάδα, θα λαμβάνουν χώρα κάθε Κυριακή πλέον, με έναρξη την παραμονή της Εθνικής Επετείου, δηλαδή, στις 27/10/2013. Για πρώτη φορά εφέτος, και με την στήριξη και του ετέρου συλλόγου του χωριού, του Άγιου Χριστόφορου, γίνεται προσπάθεια να λειτουργήσει και παιδικό τμήμα για τους μαθητές όλων των ηλικιών. Έτσι λοιπόν, στις 5μμ κάθε Κυριακής θα ξεκινά η πρόβα του παιδικού τμήματος και στις 8 μμ του τμήματος ενηλίκων. Χοροδιδάσκαλος και υπεύθυνος των τμημάτων ορίζεται και για την φετινή χρονιά ο πρόεδρος του ΠΑΣ Λεύκης, Μπινιάκος Μιχάλης (6932 917730 για οποιαδήποτε πληροφορία).
Το τμήμα γυμναστικής γυναικών συνεχίζει όπως ακριβώς ολοκληρώθηκε την περσινή χρονιά. Οι συναντήσεις θα λαμβάνουν χώρα κάθε Τρίτη, στις 8.30 μμ, με αρχή την Τρίτη 29/10/2013, υπό τις οδηγίες της πολύ καλής και αγαπητής μας πλέον γυμνάστριας, Μαρία Τζήμου. Μετά από συνεννοήσεις με το αντίστοιχο τμήμα του Συλλόγου Ζουζουλιωτών, όσες από τις γυναίκες του τμήματος το επιθυμούν, θα μπορούν να γυμνάζονται και 2η ημέρα μέσα  στην εβδομάδα, στην αίθουσα του συλλόγου στο Μανιάκι, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση. Υπεύθυνος του τμήματος συνεχίζει και εφέτος ο Αντώνης Λυσίτσης (6946 058540) με την βοήθεια της Αντωνίου Σοφίας.
Το τμήμα Λαϊκού Πολιτισμού και Λαογραφίας θα συνεχίσει τις δραστηριότητες του σε τακτά χρονικά διαστήματα, ανάλογα με την φύση των δραστηριοτήτων του κάθε φορά. Επικεφαλής του τμήματος για εφέτος ορίστηκε η Δάφνη Μακάλτση με την συνεργασία της Στεφανίας Γιαννέλα. Εκτός από την συλλογή και ψηφιοποίηση παλιών φωτογραφιών, εφέτος σχεδιάζεται η καταγραφή επιπλέον εθίμων αλλά και καθημερινών δραστηριοτήτων των κατοίκων της Λεύκης.  Ειδικότερα, αναλόγως  της συμμετοχής και του ενδιαφέροντος, σχεδιάζεται η καθιέρωση εβδομαδιαίων συναντήσεων με μεγαλύτερης ηλικίας κατοίκων στο Πολιτιστικό Κέντρο Λεύκης για συλλογή ιστοριών και εμπειριών.

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria