Βαριά...άρρωστα τα νοσοκομεία της περιφέρειας – Σοβαρά κενά και στην Καστοριά - OlaDeka

Βαριά…άρρωστα τα νοσοκομεία της περιφέρειας – Σοβαρά κενά και στην Καστοριά

Βαριά...άρρωστα τα νοσοκομεία της περιφέρειας – Τρομερά κενά και στην Καστοριά
Με μελανά χρώματα σκιαγραφούν το ΕΣΥ οι νοσοκομειακοί γιατροί. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε την Πέμπτη στη δημοσιότητα η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), τα νοσοκομεία της περιφέρειας, ιδίως δε της παραμεθορίου, βρίσκονται σε τραγική κατάσταση λόγω των ελλείψεων ιατρικού

προσωπικού.

Ειδικότερα, ο κατάλογος της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:
Νοσοκομείο Βέροιας: Λόγω υποστελέχωσης κλείνουν τα προγράμματα εφημεριών της Χειρουργικής, της Γυναικολογικής, της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ελάχιστος είναι ο αριθμός των αναισθησιολόγων.
Νοσοκομείο Κατερίνης: Η Ορθοπεδική Κλινική διακόπτει το πρόγραμμα εφημεριών. Κενά έχουν η Παιδιατρική, η Οφθαλμολογική, η Γυναικολογική, η Καρδιολογική, η ΩΡΛ Κλινική, το Νεφρολογικό Τμήμα, το Μικροβιολογικό και η Αιμοδοσία.
Νοσοκομείο Βόλου: Έκλεισαν η Γαστρεντερολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, έμειναν με έναν γιατρό το Ογκολογικό και Αιματολογικό Τμήμα.
Νοσοκομείο Λάρισας: Κινδυνεύουν να κλείσουν άμεσα η Παιδιατρική και Γυναικολογική Κλινική.
Πανεπιστημιακό Λάρισας: Η Αγγειοχειρουργική Κλινική δεν μπορεί να καλύψει όλο το πρόγραμμα εφημεριών της. Κενά έχουν και τα Τμήματα Ακτινοθεραπευτικό και Πυρηνικής Ιατρικής.
Νοσοκομείο Χαλκιδικής: Η Ορθοπεδική κλινική έμεινε με δύο γιατρούς, στους οποίους η Διοίκηση της 4ης ΥΠΕ δίνει εντολή να εφημερεύουν από 15 μέρες ο καθένας. Η Γυναικολογική περιέρχεται στην ίδια κατάσταση από τον επόμενο μήνα, ενώ η Παθολογική έχει μείνει με 3 γιατρούς, όπως και το Αναισθησιολογικό.
Νοσοκομείο Τρικάλων: Με έναν γιατρό έμειναν η Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική, με δύο η Γυναικολογική, η ΩΡΛ, το Μικροβιολογικό, η Αιμοδοσία και σε δύο μήνες και η Παιδιατρική Κλινική. Λόγω υποστελέχωσης δεν αναπτύχθηκαν οι προβλεπόμενες Κλινικές Πνευμονολογική, Νεφρολογική, Νευρολογική, Ψυχιατρική.
Νοσοκομείο Καρδίτσας: Η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, με 60 ασθενείς, έμεινε χωρίς νεφρολόγο και αποσπάστηκε για κάλυψη ο διευθυντής της αντίστοιχης των Τρικάλων. Κενά παρουσιάζουν και η Παιδιατρική, η Γυναικολογική, η Οφθαλμολογική, η Ουρολογική, η ΩΡΛ Κλινική.
Νοσοκομείο Ρόδου: Με έναν γιατρό λειτουργούν η Αγγειοχειρουργική και Παιδοχειρουργική Κλινική, με κενά η Παιδιατρική, η Νεφρολογική, η Νευρολογική, η Θωρακοχειρουργική Κλινική.
Νοσοκομείο Κιλκίς: Κανένας πνευμονολόγος, κενά στη Χειρουργική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική Κλινική και το Μικροβιολογικό Τμήμα.
Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Μεγάλα κενά στην Ουρολογική και Οφθαλμολογική Κλινική.
Νοσοκομείο Αγίου Νικολάου: Κανένας ψυχίατρος, μεγάλα κενά στην Ορθοπεδική, την Οφθαλμολογική, την Ουρολογική, την ΩΡΛ Κλινική.
Στη Γαύδο δεν υπάρχει κανείς γιατρός.
Εκρηκτικά κενά καταγράφηκαν όμως από την ΟΕΝΓΕ  στα Κέντρα Υγείας της Λήμνου, της Νάξου, της Σάμου, της Μυτιλήνης, της Ζακύνθου, της Κέρκυρας, της Λευκάδας, της Καρύστου, των Κυθήρων, της Χίου, της Σύρου, της Λέρου, των Χανίων, των Σερρών, της Φλώρινας, της Αλεξανδρούπολης, της Ξάνθης, της Καστοριάς, της Χαλκιδικής, της Πτολεμαϊδας, της Έδεσσας, της Δράμας, της Θήβας, της Πάτμου, της Τήνου, της Κέας, της Πάρου, της Κώ, της Σκοπέλου, της Ικαρίας.
thebest.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria