Σφοδρή σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων για τον έλεγχο της εξουσίας - OlaDeka

Σφοδρή σύγκρουση επιχειρηματικών συμφερόντων για τον έλεγχο της εξουσίας

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ ΕΥΠ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ! ΠΟΙΟΙ ΕΣΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του iefimerida o Αλέξη Τσίπρας στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «Η ΕΥΠ παρακολουθεί το τηλέφωνό μου και τα τηλέφωνα της Κουμουνδούρου. Σύντροφοι να προσέχετε».

Τι συνέβη και αίφνης ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε δημόσια για κάτι το οποίο υποψιάζονται και οι πέτρες στην Ελλάδα; Το γεγονός ότι η ΕΥΠ και κοριοί επιχειρηματιών παρακολουθούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, ανταγωνιστές επιχειρηματίες και πάει λέγοντας είναι αυτονόητο σχεδόν σ΄ αυτή εδώ τη χώρα που κάνει κουμάντο το παρακράτος. Τι φοβάται ο Αλέξης και δημοσιοποιεί το αυτονόητο;

Τι λόγους θα είχε όμως η ΕΥΠ να παρακολοθεί το τηλέφωνο του Τσίπρα; Το Κουρδιστό Πορτοκάλι επιμένει όλο αυτό το διάστημα να υπογραμμίζει την ένταση του υπόγειου πολέμου επιχειρηματικών συμφερόντων που βρίσκεται σε εξέλιξη. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι η γιγάντωση της Χρυσής Αυγής για παράδειγμα, δεν ήταν παρά ένα  “στήσιμο” του Σαμαρά από αντίπαλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Σ΄αυτή την κατεύθυνση και οι αποκαλύψεις του Έθνους της Κυριακήςπου κυκλοφορεί και το οποίο κάνει λόγο για μηντιακό γκρουπ της Χρυσής Αυγής που βρισκόταν στα σκαριά από συγκεκριμένους επιχειρηματίες, εκδότες, δημοσιογράφους κλπ. Η Συγγρού εκτιμά ότι τα συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την Χρυσή Αυγή στηρίζουν ταυτόχρονα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Γι΄ αυτό-σύμφωνα με την ΝΔ-ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν αρνητικός στο να διακοπεί η κρατική χρηματοδότηση στην οργάνωση των νεοναζί. Από την άλλη πλευρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι διαθέτουν ντοκουμέντα για  το βαθύ κράτος της ΝΔ και ανθρώπους του Σαμαρά που παρενέβησαν αρχικά στην Δικαιοσύνη και έπεσαν στα μαλακά ο Κασιδιάρης και ο Παναγιώταρος!
Σημειώναμε σε προηγούμενη ανάρτησή μας:
Kαι τώρα η μεγάλη σύγκρουση για τα κοιτάσματα και το φυσικό αέριο. Ποιος να το φανταζόταν ότι τα κοιτάσματα του Αιγαίου και του Ιονίου (κάτι για το οποίος όποιος μιλούσε στο παρελθόν ήταν γραφικός) θα γίνονταν το νέο πεδίο σφοδρής επιχειρηματικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή σε ρόλο 45αριού-βλέπε 17 ΝΟΕΜΒΡΗ.
Όπως η δράση της ΕΟ 17 Νοέμβρη ωφέλησε συγκεκριμένα επιχειρηματικά τζάκια, έτσι και η Χρυσή Αυγή ανέλαβε με την δράση της εντός (ψηφίζοντας και μην ψηφίζοντας) και εκτός κοινοβουλίου να καθαρίσει για λογαριασμό αντίστοιχων συμφερόντων. Κάθε άλλο παρά αθώα, ήταν και εξακολουθεί να είναι, η καταιγιστική προβολή της, όπως επίσης και η βουλιμία συγεκριμένων προσωπικοτήτων της παρακρατικής εγχώριας δικηγορίας που έσπευσαν να δηλώσουν ότι το κατηγορητήριο δεν στέκει και τα σχετικά. Γύρευε τι μερακλίδικες συνομιλίες έχει καταγράψειο αλανιάρης κοριός της ΕΥΠ με πρωταγωνιστές γνωστές νομικές φίρμες και τους πραγματικούς χορηγούς της Χρυσής Αυγής. Ολόκληρα ένθετα εφημερίδων θα κοσμούν στο προσεχές μέλλον αυτοί οι διάλογοι.
Τέλος πάντων για να επανέλθουμε στο θέμα μας, τα κοιτάσματα αποτελούν το νέο πεδίο σφοδρής σύγκρουσης των ντόπιων ολιγαρχών. Και δεν αναφερόμαστε μόνο σε εφοπλιστές. Όλοι οι μεγαλοκαρχαρίες του τόπου σε όποιον τομέα κι αν δραστηριοποιούνται (ακόμη κι αν αυτό είναι το εμπόριο λευκής σαρκός) απαιτούν και εκβιάζουν για να μπουν στην μοιρασιά των «Οικοπέδων» που πρόκειται να κοπούν. Μυρίστηκαν αίμα και πετρέλαιο και δεν μπορούν να δεχθούν ότι θα απουσιάσουν από το πάρτυ. Είναι ακριβώς τα κοιτάσματα που ανοίγουν τις πόρτες του Αλέξη Τσίπρα στην διεθνή πολιτική αγορά.
Οι διαχρονικά ισχυρές προσβάσεις των Ελλήνων ολιγαρχών στο παγκόσμιο οικονομικό γίγνεσθαι (από την εποχή που ο συγχωρεμένος Αριστοτέλης Ωνάσης φιλοξενούσε τους ηγέτες του κόσμου στην “Χριστίνα” επιδεικνύοντας  την πρώτη κυρία των ΗΠΑ σαν λάφυρο) οι δικοί μας νταβατζήδες δεν έπαψαν ποτέ να έχουν πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Γι΄αυτό και η Τρόικα, 3 χρόνια τώρα, τους έκλασε τ΄αρχίδια-μόνο ο μαλάκας  λαός πληρώνει-γι΄αυτό και ο Πάκης πήρε τον πούλο με τον βασικό μέτοχο και πάει λέγοντας.
Οι ντόπιοι ολιγάρχες έχουν χωρισθεί για την ώρα σε δύο στρατόπεδα: Στους σαμαρικούς και σ΄εκείνους που στηρίζουν τον Τσίπρα επειδή αισθάνονται ότι ο Σαμαράς δεν τους υπολογίζει στην μοιρασιά. Ο Τσίπρας όπως έχουμε σημειώσει σε προηγούμενη ανάρτησή μας έλαβε «οδηγία» να μην υπερψηφίσει στη βουλή την διακοπή χρηματοδότησης της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και φυσικά υπάκουσε!
Είναι απίστευτα υποκριτικό αν το σκεφθείς να βγαίνει ο δυστυχής Βούτσης και να επικαλείται διάφορες προφάσεις για να συνεχισθεί απρόσκοπτη η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από το κράτος-δηλαδή από όλους εμάς.
Τόσο μπουρδέλο είναι η πολιτική σκηνή του τόπου μάγκες. Χάντρες στο κομπολόι των Ελλήνων ολιγαρχών τα πολιτικά κόμματα και οι αρχηγοί τους. Όσο για το γεγονός ότι η 17 Νοέμβρη συγκατοικεί πλέον με την Χρυσή Αυγή, στην γυναικεία πτέρυγα του Κορυδαλλού θα μπορούσε να πει κανείς ότι μας κάνει πλάκα η Ιστορία…ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria