Καστοριά: Λάθη του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι (ρεπορτάζ) - OlaDeka

Καστοριά: Λάθη του ΟΑΕΕ (ΤΕΒΕ) καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι (ρεπορτάζ)

teve
Aπό τις συμπληγάδες του ΟΑΕΕ Καστοριάς καλούνται να περάσουν αυτό το διάστημα εκατοντάδες ασφαλισμένοι συμπολίτες μας, διότι από το 1995 που το τοπικό κατάστημα έκανε τη μετάπτωση των στοιχείων από

χειρόγραφη σε ηλεκτρονική μορφή, περάστηκαν σε απροσδιόριστο αριθμό επιχειρηματιών λάθος κατηγορίες ασφάλισης, ένα δυσάρεστο γεγονός που άνοιξε για τα καλά το κουτί της Πανδώρας για το τοπικό ΟΑΕΕ και τους ασφαλισμένους, ενώ διαστάσεις χιονοστιβάδας προσλαμβάνουν πλέον και οι καταγγελίες ενός μεγάλου αριθμού ασφαλισμένων συμπολιτών μας, οι οποίοι περίμεναν να πάρουν τη σύνταξη τους ή ακόμη να κατέβουν κατηγορία και διαπιστώνουν ότι βρέθηκαν στη δαγκάνα του ΟΑΕΕ και πρέπει να πληρώσουν παλιές οφειλές.

Σε αναστάτωση οι επαγγελματίες του νομού Καστοριάς
Για ένα λάθος που είναι καθαρά του καταστήματος του ΟΑΕΕ, έκανε λόγο ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς, κ. Χαράλαμπος Καραταγλίδης. «Τους τελευταίους μήνες αποφασίστηκε επανέλεγχος των κατηγοριών στους ασφαλισμένους με εντολή να πάνε πίσω είκοσι χρόνια, που σημαίνει ότι έχουν αρχίσει να βεβαιώνουν οφειλές σε ενεργούς επιχειρηματίες, σε συνταξιούχους, σε ανθρώπους που θα βγουν τώρα σε σύνταξη, σε ανθρώπους οι οποίοι είναι σε ρύθμιση αυτή τη στιγμή, σε ανθρώπους που με τον περσινό νόμο είχαν δικαίωμα να κατέβουν δύο κατηγορίες για να πληρώνουν λιγότερα. Όλοι αυτοί τώρα θα φαίνονται οφειλέτες. Οι οφειλές ξεκινούν από τα 1000 ευρώ και μάλιστα έχουμε περιπτώσεις που φτάνουν και τα 10.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Καραταγλίδης.
Οι οφειλές αυτές, όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου προσαυξάνονται με τόκους στο 100%. «Το πρόβλημα είναι σοβαρότατο. Εμείς αυτή τη στιγμή, περιμένουμε την απάντηση από την διοίκηση του ΕΒΕ για να δούμε τι θα γίνει και βάσει νομικών συμβούλων, ζητάμε την απαλοιφή όλου του χρέους, διότι το χρέος δεν ήταν ευθύνη των επιχειρηματιών και γενικά των ασφαλιζόμενων , ήταν τα λόγια του.
‘‘Εμείς σαν επιμελητήριο, το βρίσκουμε πολύ άδικο’’
Πάντως, το επιμελητήριο Καστοριάς βρίσκεται στη κατεύθυνση διευθέτησης της υπόθεσης, ενώ έχει αποστείλει και έγγραφο προς τη διοίκηση του ΟΑΕΕ, στο οποίο στοιχειοθετεί το για ποιο λόγο ζητά την απαλοιφή του συγκεκριμένου προστίμου…
Διαβάστε τη συνέχεια στο neakastoria.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria