ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Δημοπρατείται η μελέτη αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Νεστορίου - OlaDeka

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Δημοπρατείται η μελέτη αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Νεστορίου

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ: Δημοπρατείται η μελέτη αρδευτικού δικτύου του Φράγματος Νεστορίου
Μετά από συντονισμένες προσπάθειες, ένα ακόμη πολύ σημαντικό έργο για την Περιφερειακή  Ενότητα Καστοριάς, βρίσκει το δρόμο της υλοποίησης. Αφορά την απόφαση έγκρισης της Προκήρυξης Ανοικτής Διαδικασίας για την εκπόνηση της μελέτης  με τίτλο «Μελέτη Αρδευτικού δικτύου Νεστορίου Ν. Καστοριάς»,προϋπολογισμού

4.480.000,00 €, που  υπέγραψε σήμερα  ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης.

Αντικείμενο της προς ανάθεση μελέτης είναι η σύνταξη της προμελέτης και της οριστικής μελέτης για την αξιοποίηση του ταμιευτήρα που σχηματίζεται με την κατασκευή του φράγματος Nεστορίου, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Νεστορίου.
Η αρδεύσιμη γεωργική γη ανέρχεται σε 72.900 στρέμματα και εκτείνεται στις περιοχές Αυγή, Μανιάκοι, Ομορφοκκλησιά, Πεντάβρυσο, Τσακώνη, Χιλιοδένδρι, Καλοχώρι, Μεσοποταμία, Νεστόριο, Πτελέα.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς κ. Δημήτρης Σαββόπουλος τόνισε  χαρακτηριστικά« Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς γιατί με την υπογραφή της Δημοπράτησης της συγκεκριμένης Μελέτης από  τον Υπουργό, θα έχουμε την ετοιμότητα στο επόμενο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης να μπορούμε να κατασκευάσουμε το αρδευτικό δίκτυο του Φράγματος του Νεστορίου.Είναι το σημαντικότερο αναπτυξιακό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη τα τελευταία χρόνια στην Καστοριά και αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της ευρύτερης περιοχής».
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria