Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον Καστοριανό μαθητή Φίλιππο Ιλαρίωνα Συτιλίδη - OlaDeka

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον Καστοριανό μαθητή Φίλιππο Ιλαρίωνα Συτιλίδη

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βράβευσε τον Καστοριανό μαθητή Φίλιππο Ιλαρίωνα Συτιλίδη
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στο Προεδρικό Μέγαρο τους μαθητές μέλη των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στην 30η

Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, την 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων και την 54η Διεθνή Μα-θηματική Ολυμπιάδα. Οι μαθητές που αποτελούν τις ομάδες είναι:

17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων
Βενιζέλος Γεώργιος
Καλοσίδης Νικόλαος
Κετσετσίδης Ραφαήλ
Μελάς Δημήτριος Χρυσοβαλάντης
Μισιακός Παναγιώτης
Συτιλίδης Φίλιππος Ιλαρίων 
30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα
Δημάκης Παναγιώτης
Λώλας Παναγιώτης
Ντούνης Πέτρος
Λάζαρης Ευάγγελος Δαμιανός
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας
Τσίνας Κωνσταντίνος
54η Διεθνής Μαθηματική Ολυμπιάδα
Δημάκης Παναγιώτης
Λώλας Παναγιώτης
Ντούνης Πέτρος
Οικονόμου Δημήτριος
Σκιαδόπουλος Αθηναγόρας
Τσίνας Κωνσταντίνος
Τους μαθητές συνόδευαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Καθηγητής κ Γεώργιος Δημάκος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος Καθηγητής κ. Ιωάννης Αντωνίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών κ. Ιωάννης Τυρλής, ο Γενικός Γραμματέας Δρ Εμμανουήλ Κρητικός και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαγωνισμών ΑναπληρωτήςΚαθηγητής κ. Ανάργυρος Φελλούρης.
Ο κ Παπούλιας απεύθυνε εγκάρδιο χαιρετισμό προς τους μαθητές και τους συνοδούς τους: «Θερμά συγχαρητήρια σε όλους. Δεν έχουμε τον τελευταίο καιρό πολλές καλές ειδήσεις. Εσείς είστε η πρώτη καλή είδηση, για μένα τουλάχιστον, και αυτό είναι μια εξαιρετική διάκριση. Και διακρίνεται ο τόπος μας, η Ελλάδα. Έτσι προς τα έξω φαινόμαστε ότι εξακολουθεί η Ελλάδα να διαθέτει μυαλά. Εσείς είστε τα μυαλά και της σημερινής Ελλάδας, αλλά και του μέλλοντος, που σε σας στηριζόμαστε. Και γι’ αυτό σας δίνω από την καρδιά μου θερμά συγχαρητήρια. Να συνε-χίσετε με την ίδια επιμονή να κερδίσετε όχι μονάχα διακρίσεις, αλλά να κερδίσετε και την απο-δοχή όλων για το ήθος σας, όπως είπε ο κύριος καθηγητής, και για την επιστημοσύνη σας. Μπράβο σας»-
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθηγητής Γεώργιος Δημάκος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την πρόσκληση προς την ΕΜΕ και τους διακριθέντες μαθητές, τονίζοντας ότι:
«Οι διακρίσεις και τα μετάλλια των μαθητών είναι αποτέλεσμα του ταλέντου που διαθέτουν, της σκληρής και μεθοδικής δουλειάς, καθώς και της εξαιρετικής συνεργασίας με τους καθηγητές τους.
Οι συνάδελφοι μαθηματικοί, μέλη της Επιτροπής διαγωνισμών της ΕΜΕ, διέθεσαν ανι-διοτελώς πολύ χρόνο, ώστε να δώσουν στους μαθητές τις απαραίτητες γνώσεις και το πνεύμα της συλλογικής λειτουργίας, ώστε να οδηγηθούν σε διακρίσεις.
Η επιτυχία αυτή των νέων μας, μας κάνει περήφανους και στέλνει μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον. Τα παιδιά αυτά μπορούν και πρέπει να αποτελούν πρότυπα για τη νεολαία, όχι μόνο για την επιστημονική τους επίδοση αλλά και για το ήθος και την ωριμότητά τους.»
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Δημάκος
Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών
Ο Γενικός Γραμματέας
Εμμανουήλ Κρητικός
Λέκτορας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών
Πηγή: hms.gr
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria