Σαμαράς: Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που υποστηρίζει έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ - OlaDeka

Σαμαράς: Εκτός από τη Χρυσή Αυγή, πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που υποστηρίζει έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ

Στη «θεωρία των δυο άκρων» φαίνεται ότι επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και από τις ΗΠΑ όπου βρίσκεται δήλωσε ότι εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: «Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακ».
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά. Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και το άλλο άκρο, ή «ακραία αντιπολίτευση» (extreme opposition, όπως είπε) που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, «κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση».
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.Το γεγονός επιβεβαιώνει τόσο ο ρεπόρτερ του ΑΠΕ όσο και ο ανταποκριτής της “Ελευθεροτυπίας” στη Νέα Υόρκη Θανάσης Τσίτσας, που ήταν παρόντες στην ομιλία.

Το ΚΚΕ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου απάντησαν στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού

ΚΚΕ
«Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξή του στις ΗΠΑ, συνεχίζει να προβάλλει στην ουσία την ανιστόρητη, ανυπόστατη και επικίνδυνη θεωρία των δύο άκρων, στοχοποιώντας το λαϊκό κίνημα» επισημαίνει το ΚΚΕ με σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ «για τις δηλώσεις Σαμαρά από τις ΗΠΑ».
«Προσπαθεί να τσουβαλιάσει τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής με τη θέση για αποδέσμευση από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, με τη λαϊκή πάλη για να απαλλαγεί ο λαός από αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που φέρνουν στους λαούς φτώχεια, πολέμους και αντιλαϊκά μνημόνια διαρκείας» προσθέτει το ΚΚΕ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ
“Επαναφέρει την χρεοκοπημένη μετά τις τελευταίες εξελίξεις θεωρία «των δύο άκρων» με δηλώσεις του από την Ουάσινγκτον ο πρωθυπουργός της άθλιας συγκυβέρνησης Α. Σαμαράς” αναφέρει ανακοίνωση της.
«Δικαιώνει έτσι ο Σαμαράς τις ακραία προκλητικές δηλώσεις Λαζαρίδη, Κρανιδιώτη. Σιωπά για τις πρόσφατες τροχιοδεικτικές βολές περί ‘απευκταίου αλλά όχι απίθανου’ ενδεχομένου συγκυβέρνησης ΝΔ-ΧΑ του ΓΓ της Κυβέρνησης Μπαλτάκου. Να που σε κάτι έχει δίκιο ο πρωθυπουργός, στο ποια είναι πραγματικά η πόλωση στην ελληνική κοινωνία και ποια τα «άκρα» της”, προσθέτει.

“Από την μια ο ανοιχτός, μαζικός, αποφασιστικός αγώνας της εργατικής τάξης και του λαού, από την άλλη η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, που θέλουν να βγάλουν στην «παρανομία» τους αγώνες, όπως επιχειρούν να κάνουν με τον αγώνα για ζωή που δίνουν οι κάτοικοι στις Σκουριές” καταλήγωντας: “Με μια μικρή διαφορά.. Ότι στο αντιμνημονιακό, αντι-ΕΕ «πόλο» ανήκει πια ένα τεράστιο κομμάτι, αν όχι η πλειοψηφία του λαού! Να δούμε με αυτό τι θα κάνετε κ. Σαμαρά”.

Σχέδιο Β’

«Είναι εμφυλιοπολεμική, επικίνδυνη, εκρηκτική και ανόητη η δήλωση του Πρωθυπουργού Σαμαρά επί αμερικανικού εδάφους, σύμφωνα με τους ανταποκριτές, ότι το ένα άκρο είναι η Χρυσή Αυγή και «το άλλο άκρο (είναι) που μιλάει για έξοδο από την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ». Ως πρωθυπουργός της Ελλάδας θα έπρεπε να αντιμετωπίζει με πολιτικά επιχειρήματα τις αντίθετες απόψεις, όπως αυτές του Σχεδίου Β, κι όχι με ύβρεις , προσβολές και ανοικτές απειλές”, αναφέρει τo Σχέδιο Β’ σε ανακοίνωση.
“Πάντως, μια που είναι στην Αμερική ο κ. Σαμαράς, ας ζητήσει από το FBI να συλλάβει τον αμερικανό νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν, που έχει παρόμοιες απόψεις».

Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria