Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις “ελληνοποιήσεις” φασολιών - OlaDeka

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις “ελληνοποιήσεις” φασολιών

Απάντηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης σε ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για τις “ελληνοποιήσεις” φασολιών

<<ελληνοποιήσεων>> φασολιών Π.Γ.Ε.

Σημειωτέον ότι ο βουλευτής Καστοριάς του ΣΥΡΙΖΑ, Ευάγγελος Διαμαντόπουλος είχε καταθέσει τη συγκεκριμένη Ερώτηση ως Επίκαιρη, ώστε ο Υπουργός κ. Τσαυτάρης να προσέλθει στη Βουλή και να δώσει απαντήσεις για το κρίσιμο αυτό για τον αγροτικό κόσμο ζήτημα. Κατόπιν κωλύματος του Υπουργού η ερώτηση δεν συζητήθηκε στη Βουλή και κατατέθηκε εκ νέου ως απλή.
Η απάντηση του Υπουργού δεν πρέπει να αφήνει καμία αμφιβολία στον αγροτικό κόσμο για τις προθέσεις του Υπ.Α.Α.Τ. Είναι  φανερό πως δεν διαθέτει την πολιτική βούληση να πατάξει αποφασιστικά το φαινόμενο των <<ελληνοποιήσεων>> Π.Γ.Ε αγροτικών προϊόντων, που πλήττει το αγροτικό εισόδημα, δυσφημεί το προϊόν  και ζημιώνει και το ίδιο το κράτος. Την ίδια στιγμή είναι πρόδηλο ότι ο αριθμός και το είδος των ελέγχων δεν επαρκούν, η καθυστέρηση στην επιβολή κυρώσεων στους παραβάτες κάθε άλλο παρά αποτρέπει την παρανομία, ενώ στην πράξη το Υπουργείο δεν κινείται στην κατεύθυνση της αξιοποίησης συγχρόνων μεθόδων ανίχνευσης και πιστοποίησης της Γεωγραφικής Προέλευσης των ελληνικών αγροτικών προϊόντων. Ο Υπουργός δεν απάντησε συγκεκριμένα για την τύχη της ήδη από το Φεβρουάριο του 2013 κατατεθείσας πλήρως κοστολογημένης σχετικής ερευνητικής πρότασης.
Ο αγροτικός κόσμος δεν πρέπει πια να τρέφει καμία αυταπάτη για το ρόλο της κυβέρνησης που δεν προτίθεται στην πράξη να θίξει τα συμφέροντα των μεσαζόντων και των επιτηδείων που κερδοσκοπούν σε βάρος του ήδη συρρικνωμένου αγροτικού εισοδήματος. Εμείς από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το θέμα, που είναι ζωτικής σημασίας για τον κόσμο της Καστοριάς και ευρύτερα της Δυτικής Μακεδονίας , καθώς η καλλιεργια Π.Γ.Ε φασολιών αποτελεί πυλώνα της τοπικής οικονομίας στην ακριτική περιφέρεια μας που αναδεικνύεται <<πρωταθλήτρια>> στην ανεργία.
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria