Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων με ‘’τσουχτερά’’ πρόστιμα - OlaDeka

Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων με ‘’τσουχτερά’’ πρόστιμα

Έρχονται αυστηροί έλεγχοι στα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων με ‘’τσουχτερά’’ πρόστιμα
Τον …κώδωνα του κινδύνου στους εκτροφείς γουνοφόρων ζώων προκειμένου να συμμορφωθούν ως προς την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων έτσι ώστε να σταματήσουν τα φαινόμενα της όχλησης στους παρακείμενους οικισμούς – όπου κατά καιρούς έχουν καταγραφεί έντονες διαμαρτυρίες των κατοίκων – «έκρουσε» η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε ειδική σύσκεψη

που συγκλήθηκε στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σιάτιστας, με την παρουσία όλων των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και όλων των εκτροφέων που δραστηριοποιούνται σε Καστοριά και Σιάτιστα.

Αυτή, άλλωστε, ήταν και η τελευταία …ευκαιρία προς τους φαρμαδόρους να δείξουν δείγματα καλής θέλησης, αφού το επόμενο διάστημα θα γίνουν εντατικοί έλεγχοι στα εκτροφεία, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι, ενώ, σε περιπτώσεις παραβάσεων, προβλέπονται «τσουχτερά» πρόστιμα, αλλά και ακόμη σκληρότερες ποινές.
Επιζητούμε και επικροτούμε όλες τις δράσεις που έχουν να κάνουν με την οικονομική ανάπτυξη του τόπου. Από κει και πέρα, όμως, καμία οικονομική δραστηριότητα δεν μπορεί να γίνεται εις βάρος της ευζωίας του ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τους εκτροφείς, για να δούμε πώς μπορούμε να βάλουμε αυτά τα θέματα σε μία σειρά και η λειτουργία των μονάδων τους να μην επηρεάζει το περιβάλλον, αλλά και τους γείτονές του”, εξήγησε ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Πασχάλης Οικονομίδης, ο οποίος ήταν επικεφαλής της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε.
”Οι υπηρεσίες μας ήταν έτοιμες να βγουν για ελέγχους, ωστόσο, θεώρησα ότι θα πρέπει να έχουμε μια πρώτη συζήτηση με τους εκτροφείς και να τους υπενθυμίσουμε όλα όσα θα πρέπει να τηρούν – τα οποία, άλλωστε, οι ίδιοι συμφώνησαν, υπογράφοντας τη σύμβαση για τη λειτουργία των μονάδων τους, κυρίως, αναφορικά με τη διαχείριση των λυμάτων και των κοπράνων, αλλά και τις συνθήκες υγιεινής των ζώων”, εξήγησε.ΣΕΝΤΡΑ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria