Καστοριά – ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για 6 Νοέμβρη - OlaDeka

Καστοριά – ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για 6 Νοέμβρη

Καστοριά – ΠΑΜΕ: Κάλεσμα για 6 Νοέμβρη
ΜΑΖΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
10:30π.μ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μετά το κάλεσμα του ΠΑΜΕ προς τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για απεργία στις 23 Οκτώβρη, συνεδρίασαν τα όργανα της ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ και πήραν απόφαση για απεργία στις 6 Νοεμβρίου. Το ΠΑΜΕ συμφώνησε στην ημερομηνία αυτή και καλεί σε συναγερμό τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Να δυναμώσουμε τώρα τον αγώνα με κοινή συντονισμένη πάλη.
Η απόφαση για απεργία να είναι συνειδητή πράξη και όχι τυπική διαδικασία. Μήνυμα αποφασιστικής διάθεσης αγώνα για την ανατροπή των αντιλαϊκών νόμων.
Δεν πάει άλλο! Ανατροπή των αντιλαϊκών μέτρων! Ανατροπή της βαρβαρότητας!Μας οδηγούν στη μαζική εξαθλίωση για να σωθούν τα κέρδη των λίγων για να γίνουν ακόμα πιο ισχυροί οι επιχειρηματικοί όμιλοι με υποταγμένους ,ανοργάνωτους και σκλάβους εργάτες.
Λένε ψέματα πως δε θα έρθουν άλλα μέτρα! Έχουν στα σκαριά νέο γύρο επίθεσης.
  • Η κατάργηση των κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων και η επέκταση των ατομικών συμβάσεων οδηγεί σε νέα μέτρα για να επιβάλουν μισθούς πείνας των 300 ευρώ. Σχεδιάζουν νέα τσεκούρια στα δώρα στον ιδιωτικό τομέα. Καταργούν τις αποζημιώσεις. Καταργούν τις επικουρικές συντάξεις, τσακίζουν τα εφάπαξ, ετοιμάζουν νέες μειώσεις στις κύριες συντάξεις.
  • Την ίδια στιγμή που οι ανάγκες απαιτούν προσλήψεις, έρχονται νέες χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο τομέα και στον ιδιωτικό τομέα, απελευθερώνουν τις απολύσεις, δίνοντας το δικαίωμα στη μεγαλοεργοδοσία να απολύει όποτε και όσους θέλει. Γκρεμίζουν το σταθερό ωράριο, καταργούν την Κυριακή αργία.
  • Βάζουν 25ευρώ είσοδο για νοσηλεία στα νοσοκομεία, κλείνουν νοσοκομειακές μονάδες στερώντας από το λαό τη δωρεάν Υγεία. Μονιμοποιούν τα χαράτσια, σφίγγουν το λαιμό μας με δυσβάσταχτους φόρους. Ετοιμάζουν νέες αυξήσεις στα εισιτήρια στις μεταφορές. Βγάζουν στο σφυρί την πρώτη κατοικία. Ιδιωτικοποιούν το ρεύμα, το νερό και την εκπαίδευση.
  • Καταδικάζουν εμάς και τα παιδιά μας στη μόνιμη ανεργία σε συνθήκες που 1,5 εκατομμύριο άνεργοι ανακυκλώνονται σε κακοπληρωμένα προγράμματα ψευτοαπασχόλησης. Μας ζητούν να ζήσουμε με επιδόματα – δυστυχίας των 200 ευρώ.
Θα υποταχθούμε στις επιλογές του ΣΕΒ, του κεφαλαίου, στις κυβερνήσεις και στην Ε.Ε; ‘Η θα απαιτήσουμε μισθούς και συντάξεις που να ανταποκρίνονται στο κόστος ζωής, μόνιμη και σταθερή δουλειά, δημόσια δωρεάν υγεία – παιδεία – πρόνοια, προστασία των ανέργων, να μπει φρένο στη φοροεπιδρομή, στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς; Όλα τα παραπάνω μέτρα έρχονται πάνω στα αποκαΐδια των προηγουμένων. Όλες οι κατακτήσεις κερδήθηκαν με αγώνες, απεργίες, κινητοποιήσεις, με συγκρούσεις και ταξική πάλη. Τίποτα δεν χαρίστηκε, τίποτα δεν κατακτήθηκε με το φόβο και την υποταγή.
Τώρα χρειάζεται να νιώσουν τα αφεντικά την καυτή ανάσα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Να νεκρώσουν οι μηχανές σε κάθε εργοστάσιο, να σταματήσει η δουλειά, σε κάθε γραφείο, σε κάθε εργοτάξιο, στα πολυκαταστήματα, στις τράπεζες. Να μπουν στη μάχη όλα τα συνδικάτα, σε όλους τους κλάδους και τις επιχειρήσεις, επιτροπές αγώνα, λαϊκές επιτροπές, οι οργανώσεις της νεολαίας.
  • Η εργατική τάξη θα βρει τους συμμάχους της, ανάμεσα στους χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους που βάζουν ή κινδυνεύουν να βάλουν λουκέτο, ανάμεσα στους χιλιάδες αγρότες που ξεκληρίζονται, στις γυναίκες που βιώνουν το δράμα όλης της οικογένειας, των νέων που δε μπορούν να σπουδάσουν, δε μπορούν να βρουν μια δουλειά για να ζήσουν.
  • Να δώσουμε απάντηση τώρα στην επιθετικότητα του κεφαλαίου, του κράτους, στους μηχανισμούς που στήνουν για την υποταγή μας.
  • Να νιώσουν την μαζική απομόνωση, την περιφρόνηση του λαού, τα μαντρόσκυλα των αφεντικών, η εγκληματική ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, να ξεριζωθεί από κάθε τόπο δουλειάς, από τους κλάδους. Είναι το τέρας της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, της εκμετάλλευσης των εργατών, της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας.
  • Να είναι σταθμός για τη συνέχεια της πάλης μας. Να είναι απεργία που θα σηματοδοτεί νέες εξελίξεις για ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος.
  • Να πιστέψουμε στη δύναμη μας και στο δίκιο του αγώνα μας. «Πιο δυνατά και από τα σπαθιά τα χέρια τα δικά μας».
Τώρα όλοι στον αγώνα, ανάπτυξη για την ικανοποίηση των αναγκών του λαού και όχι για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με εξαθλιωμένες τις εργατικές λαϊκές οικογένειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  • Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας μαζί και ΕΓΣΣΕ και επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ για όλους, χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς.
  • Προστασία των ανέργων: με αυξημένα επιδόματα και πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων, αποκατάσταση των περικοπών και επαναφορά 13ης και 14ης σύνταξης, η επιστροφή των κλεμμένων αποθεματικών από κράτος και εργοδότες.
  • Ανάκληση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, σταμάτημα των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις.
  • Αποκλειστικά Δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία. Να παρθεί πίσω το χαράτσι των 25 ευρώ για τα νοσηλεία, να καταργηθεί το εισιτήριο των 5 ευρώ και η πληρωμή για τις εξετάσεις.
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών, αποτροπή των κατασχέσεων και πλειστηριασμών σε βάρος των λαϊκών οικογενειών. Να μην μείνει λαϊκό σπίτι χωρίς θέρμανση.
  • Όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας, 7ώρο- 5ήμερο- 35ώρο
Κανένας φόβος – Καμιά υποταγή!! Αντεπίθεση τώρα!!!                                                Με οργάνωση και κλιμάκωση της ταξικής πάλης
ΟΛΟΙ  ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΣΤΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 6 ΝΟΕΜΒΡΗ
10:30π.μ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Καστοριά, 25/10/2013
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria