ΜΠΑΣΚΕΤ: Άργος Ορεστικό- Χ.Α.Ν.Θ. 69-63 (ρεπορτάζ) - OlaDeka

ΜΠΑΣΚΕΤ: Άργος Ορεστικό- Χ.Α.Ν.Θ. 69-63 (ρεπορτάζ)

ΜΠΑΣΚΕΤ: Άργος Ορεστικό- Χ.Α.Ν.Θ. 69-63 (ρεπορτάζ)
Με το δεξί ξεκίνησε τις εντός έδρας υποχρεώσεις της στην Β΄ Εθνική η ομάδα του Α.Σ  Άργους  Ορεστικού η οποία επικράτησε της ΧΑΝΘ με σκορ 69-63 (παίρνοντας έτσι μια άτυπη

ρεβάνς για την ήττα στα μπαράζ ανόδου).

Στο πρώτο ματς στην ιστορία για ομάδα του νομού μας στη Β’Εθνική κατηγορία, παρακολουθήσαμε ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη παιχνίδι, με κύριο χαρακτηριστικό του το υψηλό επίπεδο ποιότητας και από τις ομάδες.
Σε ένα παιχνίδι που είχε ρυθμό από το ξεκίνημα του, η ομάδα του Γιάννη Δημητριάδη βρέθηκε με 7 πόντους πίσω στο σκόρ (15-22) με το κλείσιμο του α΄δεκαλέπτου (με την ομάδα της Χ.Α.Ν.Θ να είναι εξαιρετικά εύστοχη από την γραμμή των 6,75). Η ομάδα του Άργους, βελτιώνοντας την άμυνα στο β’δεκάλεπτο και με τον Πανταζή να περιορίζει σημαντικά το αστέρι της ΧΑΝΘ πλέι μέικερ Ματενίδη ισορρόπησε το παιχνίδι και το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες κοντά στο σκόρ με τους «κυανόλευκους» να προηγούνται με δύο πόντους (37-35).
Στην επανάληψη οι παίχτες του Δημητριάδη μπήκαν δυναμικά στο παιχνίδι και κατάφεραν με 2 τρίποντα του Μιχαηλίδη και 1 του Ζυγούρα «τιμώρησαν» τη ζώνη της ΧΑΝΘ καθώς και με τις καθοριστικές άμυνες του Κόττα που ήταν κυρίαρχος κάτω από τα καλάθια (4 τάπες, 14 ριμπάουντ), να προηγηθούν με 49-40 στο 27’ και 52-46 στο τέλος του γ’δεκαλέπτου. Η εικόνα του παιχνιδιού παρέμεινε ίδια και στο δ΄δεκάλεπτο με την ομάδα του ΄Αργους Ορεστικού να μη μπορεί να ξεφύγει στο σκορ αλλά και τη ΧΑΝΘ να μη μπορεί να μειώσει πέρα από τους 5 πόντους, Το τέλος βρήκε την ομάδα του Άργους Ορεστικού να παίρνει το ροζ φύλλο αγώνα με σκόρ 69-63.
Καταλυτική ήταν η παρουσία του κόσμου, ο οποίος βρέθηκε από πολύ νωρίς στο ΔΑΚ  Άργους προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την προσπάθεια  της νεοφώτιστης στην κατηγορία αυτή ομάδας του. Οι παίχτες και των δύο ομάδων έφυγαν χειροκροτούμενοι από το κατάμεστο γήπεδο.
Για την τρίτη αγωνιστική του πρωταθλήματος το Άργος αντιμετωπίζει τον Αργοναύτη στην Καλαμαριά το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στις 5 όπου θα βρει αντιμέτωπους τους αδερφούς Ψάλτου και τον ταλαντούχο νεαρό Κοντόπουλο, γνώριμους της ομάδας από την περσινή χρονιά.
Μ.V.P.
Σε μία εμφάνιση που ξεχώρισε η ομάδα πάνω απ’όλα, θα δώσουμε τον τίτλο του MVP του αγώνα στον Κοσμά Πανταζή ο οποίος αν και δεν σκόραρε πολύ ήταν αλάνθαστος στην οργάνωση του παιχνιδιού και εξαιρετικός στην άμυνα από τη στιγμή που ανέλαβε το Ματενίδη.
ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ-ΧΑΝΘ 69-63
Τα δεκάλεπτα: 15-22, 37-35, 52-46, 69-63.
Διαιτητές: Καρακατσανίδης – Ελευθεριάδης.
Άργος Ορεστικό (Δημητριάδης): Πανταζής 4, Χατζόπουλος, Ζυγούρας 10 (1), Μιχαηλίδης 8 (1), Μαγρίζος 14 (2), Τράντας 10 (2), Κόττας 15, Σκορδάρης 2, Τζαγκαρούλης, Χατζηκυριακίδης 6.
ΧΑΝΘ (Γκαϊτατζής): Αμπατζάς, Γκάτζιας 3 (1), Ματενίδης 22 (3), Σερέτης 2, Ζιάκας 12 (2), Σαχπατζίδης 6, Τσουρβατζής 2, Νεοφύτου 13 (1), Θεοδωράκος 3 (1), Μεργούπης.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΑΙΚΤΩΝ-ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΤΤΑΣ (αρχηγός Άργους Ορεστικού): Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας. Γνωρίζαμε καλά τη ΧΑΝΘ και από την περσινή σεζόν και ξέραμε πόσο καλή ομάδα είναι. Θεωρώ ότι η πολύ καλή  μας άμυνα μας βοήθησε να ξαναμπούμε στο ματς και τελικά να πάρουμε τη νίκη. Στόχος μας ως νεοφώτιστοι είναι ξεκάθαρα η σωτηρία της ομάδας. Ευχαριστούμε τον κόσμο που μας έδωσε ενέργεια και μας ώθησε στη νίκη.
ΓΚΑΪΤΑΤΖΗΣ ΠΕΤΡΟΣ (προπονητής ΧΑΝΘ): Ξέραμε ότι το ματς θα είναι δύσκολο για ματς, η ομάδα του Άργους είναι πολύ αξιόλογη ομάδα που παίζει ωραίο μπάσκετ και κέρδισε δίκαια. Είχε καλύτερες επιλογές και καθαρό μυαλό στα κρίσιμα σημεία του αγώνα. Εμείς επηρεαστήκαμε από τον πολύ κόσμο και δεν είχαμε καλές επιλογές όταν έπρεπε. Συγχαρητήρια και στους φιλάθλους για την ωραία ατμόσφαιρα και ξανά στην ομάδα του Άργους που κέρδισε επαναλαμβάνω δίκαια.
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ(προπονητής Άργους Ορεστικού): Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου για τη μεγάλη προσπάθειά τους, αλλά και στους ιδιαίτερα αξιόμαχους αντιπάλους μας. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα και το φίλαθλο κόσμο του νομού που πιστεύω σήμερα απόλαυσε μπάσκετ. Όπως αποδείχθηκε και σήμερα, το πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα δύσκολο και το επίπεδο υψηλό. Ελπίζω όλοι οι φίλοι του αθλητισμού να συνεχίσουν να στηρίζουν με την ίδια θέρμη την προσπάθειά μας. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να επιτύχουμε την παραμονή μας.
Τα αποτελέσματα:
Λιβαδειά-Ηρακλής Κοζάνης 79-78
Nίκη Βόλου-Ευρώπη Πευκοχωρίου 73-89
Δόξα Λευκάδας.-Ελευθερούπολη 86-80
Μαχητές Δόξας Πεύκων-Στρατώνι 64-62
Πιερικός Αρχέλαος-Αργοναύτης Καλαμαριάς 82-80 (69-69 κ.αγ.)
Άργος Ορεστικό-ΧΑΝΘ 69-63
Αίας Ευόσμου-Αιγάλεω 70-66
ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΕΡΜΙΟΝΗ ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria