Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας: “Οι εκθέσεις γούνας είναι παρωχημένο προϊόν” – Δε θα συμμετέχει σε καμία από τις 2 εκθέσεις! - OlaDeka

Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας: “Οι εκθέσεις γούνας είναι παρωχημένο προϊόν” – Δε θα συμμετέχει σε καμία από τις 2 εκθέσεις!

ΣΟΚ! Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΠΟΝΑΕΙ!
“Δεν λειτουργούν ωφέλιμα για τον κλάδο μας, και οι δύο στοχοποιούν το ίδιο κοινό και τους ίδιους πελάτες”

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας κ. Μιλτιάδης Καρακουλάκης, δήλωσε αποκλειστικά στους “Ορίζοντες”, πως δε θα συμμετείχε σε καμία από τις δύο Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα
Όπως ανακοινώθηκε από το Σύνδεσμο Γουνοποιών Καστοριάς ο “Προφήτης Ηλίας” η 39η Γούνας Καστοριάς, αλλάζει ημερομηνία και τελικά θα λάβει χώρα από τις 2 έως τις 5 Μαΐου 2014, στο Κέντρο Γούνας Δυτικής Μακεδονίας.
Με αφορμή αυτή την αλλαγή, όπως επίσης και με βάση το γεγονός ότι και πάλι χρονικά είναι πάρα πολύ κοντά οι δύο μεγάλες εκθέσεις γούνας της Ελλάδας, (στην Αθήνα και στην Καστοριά), ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας Μιλτιάδης Καρακουλάκης, σχολίασε αυτό το γεγονός, τονίζοντας πως και μόνο που πραγματοποιούνται δυο Διεθνείς Εκθέσεις Γούνας στη χώρα μας, κάθε άλλο παρά ωφέλιμο είναι για τον κλάδο «Εννοείται πως εμείς, ως Δευτεροβάθμιο Όργανο, έχουμε την υποχρέωση να στηρίξουμε και τις δύο εκθέσεις, μιας και τις διενεργούν τα μέλη μας. Ωστόσο, θεωρώ πως δεν λειτουργούν ωφέλιμα για τον κλάδο μας και αυτό συμβαίνει για το απλούστατο λόγο, ότι και οι δύο στοχοποιούν ακριβώς το ίδιο κοινό και ακριβώς τους ίδιους πελάτες».
Το αποτέλεσμα όλου αυτού του σκηνικού που διαδραματίζεται στον κλάδο της ελληνικής γουνοποιίας, είναι να ξοδεύουν τα διπλάσια λεφτά οι Έλληνες εκθέτες, προκειμένου να μπορέσουν να συμμετάσχουν και στις δύο εκθέσεις, χωρίς ωστόσο να αλλάζει το εύρος των εμπορικών επισκεπτών και πελατών «Από την άλλη μεριά, οι εμπορικοί επισκέπτες, κάνουν δωρεάν τριήμερες διακοπές στην Ελλάδα, και με αυτή την ευκαιρία, κάνουν και κάποια μικρή ή μεγάλη δουλειά, ανάλογα φυσικά με το μέγεθός τους. Θέλω να τονίσω για ακόμη μια φορά, πως είναι αδιανόητο για έναν εμπορικό επισκέπτη της γούνας, του οποίου η μικρότερη δουλειά είναι της τάξης των 50.000-60.000 ευρώ, να προσπαθούμε να τον δελεάσουμε με ένα τριήμερο δώρο, το οποίο δεν κοστίζει περισσότερο από 1.000 ευρώ», σχολίασε επίσης ο κ. Καρακουλάκης.
Μ. Καρακουλάκης: «Δεν θα πήγαινα σε καμία από τις δύο εκθέσεις»
Ο κ. Μιλτιάδης Καρακουλάκης, “απαρνήθηκε” την ιδιότητα τού Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας προκειμένου να απαντήσει με την ιδιότητά του ως επιχειρηματίας γουνοποιός, στο ερώτημα σε ποιά από τις δύο εκθέσεις θα προτιμούσε να πάει, εάν έπρεπε να επιλέξει μόνο τη μία «Σε προσωπικό επίπεδο, έχω κάνει ήδη την επιλογή μου. Επέλεξα καμία από τις δύο εκθέσεις, καθώς οι πελάτες και οι εμπορικοί επισκέπτες που έρχονται τόσο στην Καστοριά, όσο και στην Αθήνα είναι οι ίδιοι τα τελευταία δέκα πέντε χρόνια. Το γεγονός αυτό σημαίνει, ότι μια επιχείρηση, δεν χρειάζεται σήμερα να ξοδέψει όλα αυτά τα λεφτά, προκειμένου να προβάλλει τα προϊόντα της μέσω κάποιας έκθεσης, ή για να συναντήσει τους πελάτες της, τους οποίους ούτως ή άλλως τους συναντάει στο δικό της χώρο τα τελευταία χρόνια. Η άποψή μου είναι ότι οι κλαδικές εκθέσεις στο χώρο της γούνας, ίσως είναι ένα παρωχημένο προϊόν και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το δούμε συλλογικότερα και ως Ελλάδα και ως κλάδος παγκοσμίως. Η θεωρεία των εκθέσεων λοιπόν, ήτανε η προσέλκυση νέων πελατών, νέων εμπορικών επισκεπτών και νέων καταναλωτών».
ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
Κοινοποίηση
recurring
Σας αρέσει το OlaDeka?
Κάντε μας like στο Facebook!
Κλείσιμο
Ola Deka Kastoria