ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.Αναφορά και στην Καστοριά

Αρχική » Διάφορα » ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.Αναφορά και στην Καστοριά

ΚΚΕ: Ερώτηση για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας και αναφορά στην Καστοριά

Ερώτηση για την καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας κατέθεσαν προς τους υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Δικαιοσύνης και Διαφάνειας οι βουλευτές του ΚΚΕΘανάσης Παφίλης, Γιάννης Γκιόκας, Γιώργος Λαμπρούληςκαι Σπύρος Χαλβατζής.

Αναλυτικά η Ερώτηση:

«Θέμα: Η αυτόφωρη καταδίκη των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας

Αργά το βράδυ της Δευτέρας 7/10, η αστυνομία, παρουσία εισαγγελέα, συνέλαβε 20 μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας, με πρόσχημα τη διατάραξη κοινής ησυχίας, από τους οποίους οι 12, μετά από παρέμβαση των γονιών, αφέθηκαν ελεύθεροι και για τους άλλους 8 ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία! Από αυτούς, οι 6 καταδικάστηκαν από 20 μέρες ως και 4 μήνες και μάλιστα χωρίς καν την παρουσία δικηγόρου, χωρίς δηλαδή τη δυνατότητα υπεράσπισης! Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε καμία ζημία στο υπό κατάληψη ΕΠΑΛ.

Κράτησαν τα παιδιά πίσω από τα κάγκελα για μια μέρα λες και είναι εγκληματίες. Τα δίκασαν και τα καταδίκασαν, γιατί τόλμησαν να παλέψουν για να μην κλείσει το σχολείο τους, μετά τις διαθεσιμότητες των εκπαιδευτικών και την κατάργηση των ειδικοτήτων τους με το ν. 4186/13, ζητούσαν δηλαδή να συνεχίσουν τις σπουδές τους στα αντικείμενα που είχαν επιλέξει. Τα παιδιά δηλαδή παλεύουν για το αυτονόητο δικαίωμά τους στη μόρφωση και στη ζωή.

Δεν είναι μεμονωμένο το επεισόδιο της Λαμίας. Σε πολλά Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας καλούνται καθημερινά μαθητές μαζί και γονείς να καταθέσουν σε αστυνομικά τμήματα επειδή συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα (π.χ. Πέραμα), ενώ έχουμε και κρούσματα εισβολής αστυνομικών ΟΠΚΕ σε σχολεία όπου πραγματοποιήθηκε ακόμα και σωματικός έλεγχος (π.χ. Καστοριά).

Η κυβέρνηση τρομοκρατεί τους αγωνιζόμενους μαθητές για να περάσει τα αντιεκπαιδευτικά της μέτρα και χρησιμοποιεί όλον τον κατασταλτικό της μηχανισμό (αστυνομία, ΟΠΚΕ, εισαγγελείς, στελέχη εκπαίδευσης…).

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα λάβουν

Για να σταματήσει κάθε δίωξη ενάντια στους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Λαμίας.

Για να σταματήσει κάθε επέμβαση των δυνάμεων καταστολής στα σχολεία».

Κοινοποίηση:
error

Σχολιάστε αυτό το άρθρο

σχόλια